Yrityksille

Päivitämme sivuja!

Huom! Päivitämme sivujen sisältöä uutta rahoituskautta varten. Sivusto sisältää tällä hetkellä toimimattomia linkkejä ja päivityksen alla olevaa sisältöä.

Pirityiset mukana tukemassa yritystoimintaa

Pirityiset ry on vahvasti mukana tukemassa alueen yritystoimintaa myöntämällä yritystukia toimialueensa yrityksille. Leader-toiminnalla voimme tukea pieniä yrityksiä esimerkiksi liiketoiminnan käynnistämisessä ja yrityksen kehittämisessä sekä investoinneissa. Erityisesti haluamme kannustaa yrityksiä elinkeinojen toimintaedellytyksiä parantavaan yhteistyöhön: Leader-hanke on loistava tilaisuus lisätä yrittäjien yhteistyötä, kehittää yhteisiä tuotteita ja markkinointia sekä kokeilla uusia toimintatapoja ja innovatiivisia avauksia, sekä saada omaan yritykseen asiantuntija-apua.

 

Paikallisiin ihmisiin ja elinkeinoihin pohjautuva yrittäjyys luo maaseudulle nostetta ja elinvoimaisuutta lisäten palveluja ja työpaikkoja. Leader-toiminta tarjoaa pienimmillekin yrityksille tilaisuuden saada neuvontaa, opastusta ja rahoitusta yrittäjyyden polun eri vaiheissa.

 

TUKEA VOIDAAN MYÖNTÄÄ:

Pirityisten toiminta-alueella sijaitseville mikroyrityksille yritystoiminnan käynnistämiseen, kehittämiseen ja investointeihin. Tukea voidaan myöntää yritystoimintaa suunnitteleville henkilöille sekä osa-aikaisille ja päätoimisille yrittäjille.

 

 

Yritys- ja viljelijäryhmät voivat kehittää toimintaansa yhteistyöhankkeilla. Lisäksi koulutushankkeita voidaan kohdistaa maaseutualueen yrittäjille ja maatalousyrittäjille.

 

 

Tarkemmat tuen ehdot löytyvät tukikohtaisilta sivuilta.

 

tutustu tarkemmin sinulle sopiviin tukimuotoihin:

aloittavalle yrittäjälle/ yritykselle


Käynnistämistuet:
- Yritystoiminnan kokeilu 2500€ (ei y-tunnusta)
- Osa-aikaisen yritystoiminnan käynnistäminen 5000€
- Päätoimisen yritystoiminnan käynnistäminen 7500€
- Yritystoiminnan käynnistäminen omistajanvaihdoksen avulla 2500€ / 5000€ (ei y-tunnusta tai mikroyritys)

Kehittämistuet:
- Yritystoiminnan suunnittelu 1000€ (ei y-tunnusta)
- Kehittämistoimien valmistelu 2000€

Investointituet:
- Investointituki 30-35%
-Energia-investointituki 30%

toimivalle
yritykselle


Käynnistämistuet:
- Yritystoiminnan käynnistäminen omistajanvaihdoksen avulla 2500€ / 5000€

Kehittämistuet:
- Kehittämistoimien valmistelu 2000€
- Kehittämisavustus 3000€

Investointituet:
- Investointituki 30-35%
- Energiainvestointituki 30%

Yhteistyö- ja koulutushankkeet:
- Yritysryhmähanke 75%
- Elinkeinollinen kehittämishanke 60-80%
- Yritysten koulutushanke 70%

maatalouteen


Käynnistämistuet:
- Maatalouden kokeilutuki 2500€ / 5000€ / 7500€

Investointituet:
-Investointituki 30-35% maatalouden ulkopuoliseen yritystoimintaan

Yhteistyö- ja koulutushankkeet:
- Viljelijäryhmähanke 75%
- Elinkeinollinen kehittämishanke 60-80%
- Yritysten koulutushanke 70%

yrityspalvelut alueellamme

Pirityiset tekee yhteistyötä alueemme yrityspalvelujen kanssa. KASE:n ja KOSEK:in palvelut ovat maksuttomia, ja vastaavat osittain Leader-rahoituksen mahdollistamia tukia. Ensisijaisesti kannustamme käyttämään KASE:n ja KOSEK:in palveluja, mutta joskus voi ilmaantua tarve erityisasiantuntijaosaamiselle, jolloin Leaderin käynnistämis- ja kehittämistukien mahdollisuus on hyvä pitää mielessä. Ota yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä sinun tarpeisiisi sopivat asiantuntijapalvelut!


KASE Yrityspalvelu neuvoo ja avustaa esimerkiksi yrityksen perustamisessa, toimivien yritysten kehittämisessä, kasvussa ja investoinneissa, omistajan- ja sukupolvenvaihdoksissa, toimitila-asioissa ja yritysten sijoittumisessa alueelle. Kase Yrityspalvelut ovat maksuttomia Halsuan, Kaustisen, Lestijärven, Toholammin ja Vetelin asukkaille ja yrityksille.


KOSEK palvelee yritystäsi kaikissa sen vaiheissa perustamisesta kasvuun ja kansainvälistymiseen, sekä mahdolliseen omistajanvaihdokseen saakka. KOSEK:in palvelut ovat maksuttomia kaikille Kokkolan (Lohtaja, Kälviä ja Ullava) ja Perhon alueella toimiville yrityksille.

maaseutupalvelut alueellamme

Maaseutuyksikkö KaseKa vastaa maaseutupalveluiden järjestämisestä Halsuan, Kaustinen, Lestijärven, Perhon, Toholammin ja Vetelin kunnissa sekä Kannuksen kaupungissa. Maaseutuyksikkö KaseKa hoitaa kuntien lakisääteiset maataloushallinnon palvelut sekä tekee yhteistyötä maaseudun kehittämistehtävissä.


Kokkolan maaseutuelinkeinoviranomaisen eli maaseututoimen päätehtävänä on hoitaa maatalouden EU-tukien ja kansallisten tukien vastaanotto, käsittely, maksatus sekä päätöksenteko. Maaseututoimi käsittelee myös eläintenpitäjärekisterin ilmoituksia. Maaseututoimen maaseutuasiamiehet ovat tavattavissa Kälviällä, sekä Lohtajan ja Ullavan toimipisteissä sopimuksen mukaan.

Tilaa uutiskirjeemme!

Haluatko tietää Pirityisten ajankohtaisista uutisista heti ensimmäisten joukossa?

Tilaa nyt sähköinen uutiskirjeemme!

 

Lähetämme vuoden aikana sähköpostiisi 3-6 uutiskirjettä, joissa kerromme mm. ajankohtaisista asioista, leader-toiminnasta ja palveluistamme.