Yritystoiminnan kehittäminen

Monenlaisia tukimuotoja yritystoiminnan kehittämiseen

Leaderin mahdollisuudet tukea toimivia yrityksiä ovat monipuolistuneet rahoituskaudelle 2023-2027.

Toimivan yrityksen on mahdollista hakea tukea yritystoiminnan kehittämiseen niin käynnistämistukina, kehittämistukina että investointitukina. Tälle sivulle on koottu kaikki toimivan yrityksen tukimahdollisuudet. Tutustuthan kaikkiin mahdollisuuksiin!

 

Yrittäjyyden polulla voit hakea & saada useampaa tukea! Ota yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä juuri sinun yrityksesi kehittämiseen sopivat ratkaisut!

tuet toimivalle yritykselle

Voit hakea toimivalle yritykselle investointitukien lisäksi pienimuotoisia kehittämistukia sekä maaseudulla sijaitsevan yrityksen oston suunnitteluun. Tuet kohdennetaan toiminta-alueen maaseutualueelle perustettaville tai siellä toimiville alle 5 henkilötyövuotta työllistäville mikroyrityksille maa- ja metsätalouden ulkopuoliseen toimintaan. Tuettavan toimenpiteen tulee edistää Juurista Voimaa -strategian toteutumista. Suuremmat tuet haetaan ELY-keskuksesta.

Yritystoiminnan käynnistäminen omistajanvaihdoksen avulla 2500 € / 5000 €
Kehittämistoimien valmistelu 2000 €
Maaseutufi-maaseutuverkostofi_Kuvitukset_Pyöreä_RGB_11
Kehittämisavustus 3000 €
Investointituki 5000-100.000€ kustannuksiin, tuki 30-35%​
Energiainvestointituki 30%

vain päätoimiseen yritystoimintaan

elinkeinolliset yhteistyö- ja koulutushankkeet

Haluamme kannustaa yrityksiä elinkeinojen toimintaedellytyksiä parantavaan yhteistyöhön: Leader-hanke on loistava tilaisuus lisätä yrittäjien yhteistyötä, kehittää yhteisiä tuotteita ja markkinointia sekä kokeilla uusia toimintatapoja ja innovatiivisia avauksia, sekä saada omaan yritykseen asiantuntija-apua.

Yritysryhmähanke 75%
Maaseutufi-maaseutuverkostofi_Kuvitukset_Pyöreä_RGB_07
Elinkeinollinen kehittämishanke 60-80%
Maaseutufi-maaseutuverkostofi_Kuvitukset_Pyöreä_RGB_19
Elinkeinollinen koulutushanke 70%

näin haet tukea

  1. Tutustu Leader-yritysrahoitusmahdollisuuksiin.
  2. Tutustu Pirityisten Juurista Voimaa -strategiaan sekä valintakriteereihin, joiden perusteella rahoitettavat kohteet valitaan.
  3. Ota meihin yhteyttä! Käydään vielä yhdessä läpi ideaasi ja sen rahoitusmahdollisuuksia.
  4. Tämän jälkeen voit aloittaa hankesuunnitelman työstämisen ja siihen tarvittavien liitteiden hankkimisen.
  5. Kun tarvittava materiaali on koossa, voit jättää hakemuksesi sähköisesti Hyrrä-asiointipalvelussa. Tarkemmat ohjeet Hyrrän käyttöön liittyen löytyy hankekohtaisilta sivuilta. Tarvittaessa opastamme Hyrrän käytössä. Huomioithan, että Pirityisten hallitus ottaa hakemuksen käsittelyyn vasta, kun se sisältää kaikki hakemuksen käsittelyyn tarvittavat tiedot. Tee siis hakemus huolella ja ole yhteydessä matalalla kynnyksellä Pirityisten henkilökuntaan, autamme ja neuvomme hakemuksen tekemisessä.

    Hienoa, hakemus on jätetty! Mitä tapahtuu seuraavaksi ja millä aikataululla:

  6.  Hallitus käsittelee hakemukset valintajaksoittain, Pirityisten valintajaksoihin pääset tutustumaan tästä.
  7. Hallituksen käsittelyn jälkeen ELY-keskus tekee hakemukselle laillisuustarkastuksen ja tekee hankkeesta virallisen rahoituspäätöksen. Myönteinen rahoituspäätös tarkoittaa, että ideasi toteutus voi virallisesti alkaa. Jos haluat, hankkeen toteuttamisen voi aloittaa omalla riskillä jo ennen hallituksen tai ELY-keskuksen käsittelyä, kunhan hanke on jätetty vireille Hyrrään. 

 

Varaathan hakemusprosessiin hyvin aikaa. Kokemuksemme mukaan hankkeen suunnittelu ja työstäminen vie aikaa noin 1-3 kuukautta ja sen käsittely noin 2 kuukautta.

 

Ruokaviraston ohjeeseen yrityksen käynnistämistuen hakemiseen pääset tästä.

Ruokaviraston ohjeeseen yrityksen kehittämis- ja investointituen hakemiseen pääset tästä.