Ajankohtaista

Uutiset

Maaseudun yritys- ja hanketukien haut käynnistyvät vaiheittain vuonna 2023

Ruokavirasto 17. toukokuuta 2023 Maaseudun yritys- ja hanketukien haut EU-rahoituskaudelle 2023–27 avautuvat vaiheittain tämän vuoden aikana. Hakemukset tehdään Hyrrä-asiointipalvelussa, joka on uudistunut käyttöliittymältään uudelle EU-rahoituskaudelle. Uudistunut asiointipalvelu ohjaa ja opastaa hakemuksen teossa aiempaa enemmän. Tukien haku on jatkuva, mutta hakemukset ratkaistaan valintajaksoittain. Valintajaksot julkaistaan ruokavirasto.fi-sivustolla.

Poikkeuksia toimiston aukioloissa!

Toimisto on pääsääntöisesti avoinna arkisin klo 9-15. Toukokuussa toimisto on suljettuna 1.5. (vappu), 18.-19.5. (helatorstai + perjantai) sekä henkilökunnan koulutuksen ajan 23.5-25.5.2023.

Uutiskirje 2/2023 julkaistu!

Pirityisten vuoden toinen uutiskirje on julkaistu! Uutikirjeen pääset lukemaan tästä! Uutiskirjearkistoon pääset tästä.

Tapahtumat

Pirityiset ry:n kevätkokous 30.5.2023

Tervetuloa Leader-ryhmä Pirityiset ry:n kevätkokoukseen   tiistaina 30.5.2023 klo 19.00   Vetelin Patanan Nuorisoseurantalolle  (osoite: Patanantie 780, 69850 Veteli)  Kahvitus klo 18.45  Kevätkokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat.  Kokousmateriaalit ovat jaossa kokouspaikalla sekä pyydettäessä Pirityisten toimistolta. Esityslista on nähtävillä tässä:

Maaseudun hanketuet-info 16.5.2023

Tervetuloa mukaan Pohjanmaan ELY-keskuksen järjestämään infotilaisuuteen CAP-kauden maaseudun hanketukien rahoituksesta Kokkolaan 16.5! Muistathan ilmoittautua viimeistään 8.5. tämän linkin kautta: https://link.webropolsurveys.com/EP/445965C258DB5587.

PIRITYISET KUNTAKIERTUEELLA 17.4.-6.6.2023

Merkkaa päivä kalenteriin ja tule kuuntelemaan millaisia mahdollisuuksia Leader-rahoitus tarjoaa alueellemme pian käynnistyvällä uudella rahoituskaudella! Tilaisuudet alkavat klo 18!

Asiakastarinat

Harrin kaiutin tuo kuuntelunautintoon uuden ulottuvuuden

Inspiroiva maaseutu ja hyvät tietoliikenneyhteydet mahdollistavat myös erikoistuneiden yritysten toiminnan maaseudulla. Huippukaiuttimistaan maanlaajuisesti tunnettu Harri Isoniemi asuu ja työskentelee Sykäräisten kylässä, 20 kilometrin päässä Toholammin kirkonkylästä vanhassa Markin kansakoulurakennuksessa. Harrin Kaiutin on 40-vuotisen olemassaolonsa aikana palkittu useaan otteeseen alansa messuilla huipputuotteistaan.   Harrin Kaiutin panostaa laatuun ja

Lastenkulttuurikeskus Lykyn toiminnan keskiössä on elävä kulttuuriperintö

Keski-Pohjanmaalla on elävä kulttuuriperintö, joka nähdään osana alueen hyvinvointia, vetovoimaa ja sosiaalista eheyttä. Perinnettä halutaan myös siirtää uusille sukupolville, elävänä ja siten muuttuvanakin.  Toive on, että kaikki ikäryhmät kokevat osallisuutta ylisukupolviseen perinteeseen.   Lastenkulttuurikeskustoiminta ja –verkosto on 20 vuoden aikana levinnyt ympäri Suomea, mutta Keski-Pohjanmaalla sellaista

Hevonen luo hyvinvointia, työtä ja toimeentuloa

Keski-Pohjanmaa on vahva hevostalouden maakunta, jossa on pitkät hevosalan perinteet sekä runsaasti alan harrastajia ja ammattilaisia. Ala painottuu maakunnassa pitkälti perinteisiin hevosurheilulajeihin kuten ratsastukseen ja raviurheiluun. Hevosala on kuitenkin parhaillaan muutoksessa, ja perinteisen hevostalouden rinnalle on kehittymässä uusia toimintamuotoja ja mahdollisuuksia.  Hevosala tarjoaa rakennemuutoksessa olevalle maaseudulle

Tilaa uutiskirjeemme!

Haluatko tietää Pirityisten ajankohtaisista uutisista heti ensimmäisten joukossa? Tilaa nyt sähköinen uutiskirjeemme!

Lähetämme vuoden aikana sähköpostiisi 3-6 uutiskirjettä, joissa kerromme mm. ajankohtaisista asioista, leader-toiminnasta ja palveluistamme.