päätoimisen yritystoiminnan käynnistäminen

Oletko aloittamassa yritystoimintaa? Päätoimisen yritystoiminnan käynnistämistuki on yksi rahoituskauden 2023-2027 uusista tukimuodoista. Huomioithan, että Pirityiset voi rahoittaa vain omalle toiminta-alueellensa perustettavia yrityksiä. Tuettavien toimenpiteiden on edistettävä Juurista Voimaa -strategian toteutumista.

Päätoimisen yritystoiminnan käynnistämistuki on suuruudeltaan 7500 € ja se myönnetään vakioituna kertakorvauksena. Tuki voidaan myöntää samalle hakijalle yhden kerran rahoituskauden 2023-2027 aikana (mikäli hakija ei ole saanut tukea osa-aikaisen yritystoiminnan käynnistämiseen). Käynnistystuki on tarkoitettu ensisijaisesti ulkopuolisten asiantuntijapalveluiden hankkimiseen.

 

Tukea voi käyttää: 

  • koulutuksen, valmennuksen, asiantuntijaosaamisen ja tiedon hankkimiseen ostettavina palveluina,
  • toimitilojen ja laitteiden vuokriin,
  • aineisiin ja tarvikkeisiin,
  • käyttömaksuihin sekä
  • matkoihin.
  • Tukea voidaan käyttää lisäksi pienhankintoihin.


Päätoimisen yrittämisen tavoitteena on vähintään 15 000 euron vuosiliikevaihto. Päätoimisen yrittämisen tulee tuoda toimeentulo sinulle yrittäjänä. Tarvitset y-tunnuksen, yrittäjän eläkevakuutuksen ja valmiin liiketoimintasuunnitelman, jotta voit hakea tukea päätoimiseen yrittämiseen.

Tuen saamiseksi hakijan tulee laatia hankesuunnitelma, joka sisältää työpaketit ja niiden kustannusarviot.

 

Hei nuori yrittäjyydestä haaveileva! Yritystoiminnan kokeiluun voit saada tukea jo alle 18-vuotiaana, lue lisää yritystoiminnan kokeilusta tästä.


Lisätietoja ja ohje tuen hakemiseen: Ruokavirasto.