osa-aikaisen yritystoiminnan käynnistäminen

Oletko aloittamassa yritystoimintaa? Osa-aikaisen yritystoiminnan käynnistämistuki on yksi rahoituskauden 2023-2027 uusista tukimuodoista. Huomioithan, että Pirityiset voi rahoittaa vain omalle
toiminta-alueellensa perustettavia yrityksiä. Tuettavien toimenpiteiden on edistettävä Juurista Voimaa -strategian toteutumista.

Osa-aikaisen yritystoiminnan käynnistämistuki on suuruudeltaan 5000 € ja se myönnetään vakioituna kertakorvauksena. Tuki voidaan myöntää samalle hakijalle yhden kerran rahoituskauden 2023-2027 aikana. Tuki sopii esimerkiksi osavuotiseen yritystoimintaan, opiskelijan yritystoimintaan, osa-aikaisesti palkkatyötä tekevälle, kausiasukkaalle (yrityksen kotipaikka maaseudulla), viljelijäperheen jäsenelle (omana yrityksenä).


Käynnistystuki on tarkoitettu ensisijaisesti ulkopuolisten asiantuntijapalveluiden hankkimiseen.

 

Tukea voi käyttää:

  • koulutuksen, valmennuksen, asiantuntijaosaamisen ja tiedon hankkimiseen ostettavina palveluina,
  • aineisiin ja tarvikkeisiin,
  • käyttömaksuihin,
  • matkoihin sekä 
  • toimitilojen ja laitteiden vuokriin,
  • Tukea voidaan käyttää lisäksi pienhankintoihin.
 
Hankesuunnitelman tulee sisältää työpaketit ja niiden kustannusarviot.
 

Osa-aikainen yrittäminen tarkoittaa, että harjoitat yritystoimintaa 10–35 tuntia viikossa tai vastaavan työajan kausiyrittäjänä. Osa-aikaisen yrittämisen tavoitteena on yli 10 000 euron liikevaihto vuodessa. Yritykselläsi on oltava y-tunnus, jotta voit hakea tukea.


Hei nuori yrittäjyydestä haaveileva! Yritystoiminnan kokeiluun voit saada tukea jo alle 18-vuotiaana, lue lisää yritystoiminnan kokeilusta tästä.


Lisätietoja ja ohje tuen hakemiseen: Ruokavirasto.