Yhteistyöhankkeet

Monenlaisia yhteistyöhankkeita maaseudun kehittämiseen

Yhteistyöhankkeet voivat pitää sisällään hyvin monenlaista toimintaa, joka parantaa paikallisyhteisön asuinympäristöä, lisää asukkaiden yhteistä toimintaa, edistää osallisuutta tai viihtyvyyttä tai palvelee asukkaiden yleistä hyvinvointia. Yhteistyöhankkeilla voidaan myös edistää ilmasto- ja ympäristöasioihin liittyvää osaamista. Yhteistyöhankkeita on mahdollista toteuttaa myös pienhankkeina.
 
Yhteistyötoimiin on Leaderin kautta haettavissa tukea maaseudun palveluja ja toimintaympäristöä edistäviin hankkeisiin, iImastonmuutoksen hillitsemisen ja siihen sopeutumiseen liittyviin hankkeisiin, luonnonvarojen kestävää hoitoa edistäviin hankkeisiin sekä Älykkäät kylät -hankkeisiin. Osaksi yhteistyötoimia kuuluu myös valmisteluraha.
 
Yhteistyöhankkeita voi toteuttaa myös elinkeinollisina. Elinkeinolliset yhteistyöhankkeet esitellään alempana.
Maaseudun palveluja ja toimintaympäristöä edistävät hankkeet 80%

Maaseudun palvelut & maaseutualueiden talous

Ilmastonmuutoksen hillitsemiseen ja siihen sopeutumiseen liittyvät hankkeet 90%

Ilmastonmuutokseen liittyvä asiantuntemus

Luonnonvarojen kestävään hoitoon liittyvät hankkeet 90%

Luonnonvarat & luonnon monimuotoisuus

Pienhankkeet
 • Kehittämistoimia on mahdollista toteuttaa pienhankkeina.
 • Pienhakkeen kokonaiskustannukset enintään 8000 €.
 • Pienin myönnettävä tuen määrä on 1000 €.
 • Haettavissa vain Leader-ryhmistä.

Älykkäät kylät -hankkeet 90%
Valmisteluraha 5000 €

Yhteistyökumppaneiden etsimiseen ja hankesuunnitelman valmisteluun.

elinkeinolliset yhteistyöhankkeet

Haluamme kannustaa yrityksiä elinkeinojen toimintaedellytyksiä parantavaan yhteistyöhön: Leader-hanke on loistava tilaisuus lisätä yrittäjien yhteistyötä, kehittää yhteisiä tuotteita ja markkinointia sekä kokeilla uusia toimintatapoja ja innovatiivisia avauksia, sekä saada omaan yritykseen asiantuntija-apua! Elinkeinollisissa yhteistyöhankkeissa tuen hakijana ei voi toimia yksittäinen yrittäjä, vaan tuen hakijan tulee olla  yksityis- tai julkisoikeudellinen yhteisö. Tuki myönnetään hankkeen vastuulliselle toimijalle.

 

 

Yritysryhmähanke 75%
Viljelijäryhmähanke 75%
Maaseutufi-maaseutuverkostofi_Kuvitukset_Pyöreä_RGB_07
Elinkeinollinen kehittämishanke 60-80%

näin haet tukea

 1. Tutustu Leader-rahoitusmahdollisuuksiin.
 2. Tutustu Pirityisten Juurista Voimaa -strategiaan sekä valintakriteereihin, joiden perusteella rahoitettavat kohteet valitaan.
 3. Ota meihin yhteyttä! Käydään vielä yhdessä läpi ideaasi ja sen rahoitusmahdollisuuksia.
 4. Tämän jälkeen voit aloittaa hankesuunnitelman työstämisen ja siihen tarvittavien liitteiden hankkimisen.
 5. Kun tarvittava materiaali on koossa, voit jättää hakemuksesi sähköisesti Hyrrä-asiointipalvelussa. Tarkemmat ohjeet Hyrrän käyttöön liittyen löytyy hankekohtaisilta sivuilta. Tarvittaessa opastamme Hyrrän käytössä. Huomioithan, että Pirityisten hallitus ottaa hakemuksen käsittelyyn vasta, kun se sisältää kaikki hakemuksen käsittelyyn tarvittavat tiedot. Tee siis hakemus huolella ja ole yhteydessä matalalla kynnyksellä Pirityisten henkilökuntaan, autamme ja neuvomme hakemuksen tekemisessä.

  Hienoa, hakemus on jätetty! Mitä tapahtuu seuraavaksi ja millä aikataululla:

 6.  Hallitus käsittelee hakemukset valintajaksoittain, Pirityisten valintajaksoihin pääset tutustumaan tästä.
 7. Hallituksen käsittelyn jälkeen ELY-keskus tekee hakemukselle laillisuustarkastuksen ja tekee hankkeesta virallisen rahoituspäätöksen. Myönteinen rahoituspäätös tarkoittaa, että ideasi toteutus voi virallisesti alkaa. Jos haluat, hankkeen toteuttamisen voi aloittaa omalla riskillä jo ennen hallituksen tai ELY-keskuksen käsittelyä, kunhan hanke on jätetty vireille Hyrrään. 

 

Varaathan hakemusprosessiin hyvin aikaa. Kokemuksemme mukaan hankkeen suunnittelu ja työstäminen vie aikaa noin 1-3 kuukautta ja sen käsittely noin 2 kuukautta.