Koulutus- ja tiedonvälityshankkeet

koulutus- ja tiedonvälityshankkeilla maaseutukehitystä

Koulutushankkeet 70-90%

Viljelijöiden,
metsätalousyrittäjien ja muiden maaseudun yrittäjien ja toimijoiden osaamista ja koulutuksen saatavuutta parantavat hankkeet. Hankkeen avulla tieteellinen tieto leviää, muutoskestävyys ja johtamisosaaminen parantuvat.

Tiedonvälityshankkeet 90%

Uusimman tiedon jakamista maaseudun yrittäjille, asukkaille ja muille toimijoille edistävät hankkeet.

Hankkeissa voidaan välittää tietoa energia- tai ympäristöasioista ja maaseudun elinvoimaisuutta parantavista asioista yrittäjille, maaseudun asukkaille ja muille toimijoille.

näin haet tukea

  1. Tutustu Leader-yritysrahoitusmahdollisuuksiin.
  2. Tutustu Pirityisten Juurista Voimaa -strategiaan sekä valintakriteereihin, joiden perusteella rahoitettavat kohteet valitaan.
  3. Ota meihin yhteyttä! Käydään vielä yhdessä läpi ideaasi ja sen rahoitusmahdollisuuksia.
  4. Tämän jälkeen voit aloittaa hankesuunnitelman työstämisen ja siihen tarvittavien liitteiden hankkimisen.
  5. Kun tarvittava materiaali on koossa, voit jättää hakemuksesi sähköisesti Hyrrä-asiointipalvelussa. Tarkemmat ohjeet Hyrrän käyttöön liittyen löytyy hankekohtaisilta sivuilta. Tarvittaessa opastamme Hyrrän käytössä. Huomioithan, että Pirityisten hallitus ottaa hakemuksen käsittelyyn vasta, kun se sisältää kaikki hakemuksen käsittelyyn tarvittavat tiedot. Tee siis hakemus huolella ja ole yhteydessä matalalla kynnyksellä Pirityisten henkilökuntaan, autamme ja neuvomme hakemuksen tekemisessä.

    Hienoa, hakemus on jätetty! Mitä tapahtuu seuraavaksi ja millä aikataululla:

  6.  Hallitus käsittelee hakemukset valintajaksoittain, Pirityisten valintajaksoihin pääset tutustumaan tästä.
  7. Hallituksen käsittelyn jälkeen ELY-keskus tekee hakemukselle laillisuustarkastuksen ja tekee hankkeesta virallisen rahoituspäätöksen. Myönteinen rahoituspäätös tarkoittaa, että ideasi toteutus voi virallisesti alkaa. Jos haluat, hankkeen toteuttamisen voi aloittaa omalla riskillä jo ennen hallituksen tai ELY-keskuksen käsittelyä, kunhan hanke on jätetty vireille Hyrrään. 

 

Varaathan hakemusprosessiin hyvin aikaa. Kokemuksemme mukaan hankkeen suunnittelu ja työstäminen vie aikaa noin 1-3 kuukautta ja sen käsittely noin 2 kuukautta.