Tukimuodot yrityksille

INVESTOINTITUKI

 

Yrittäjä voi hakea investointitukea uusien koneiden ja muun käyttöomaisuuden hankintaan, rakennusten hankintaan ja rakentamiseen sekä aineettomiin investointeihin, kuten ohjelmistojen, patenttien ja valmistusoikeuksien hankintaan.

Investointitukea voi saada 35 % kustannuksista. Investoinnin on oltava vähintään 10 000 euroa.

Ennen investoinnin toteuttamista voi hakea tukea investoinnin edellytysten selvittämiseen ja suunnitteluun 2 000–10 000 euroa.

PERUSTAMISTUKI

 

Ohjelmakaudelle 2014-2020 perustamistuki haetaan suoraan ELY-keskuksesta.

Jos olet perustamassa yritystä ja sinulla on jo valmiiksi hiottu liiketoimintasuunnitelma, voit hakea yrityksen perustamistukea. Perustamistuella voit hankkia esimerkiksi asiantuntija- tai neuvontapalveluita, joita tarvitset liiketoimintasi käynnistämiseen ja kehittämiseen. Voit käyttää perustamistukea myös muihin tarpeellisiin kustannuksiin yrityksen perustamisvaiheessa.

Voit saada perustamistukea 5 000–35 000 euroa ja se maksetaan kahdessa tai kolmessa erässä. Kokeiluun tukea voidaan myöntää 2 000–10 000 euroa.

Toimiva yritys voi saada perustamistukea, jos se suuntautuu kokonaan uudelle toimialalle.

 

Yritysryhmähankkeet

Leader-työ rahoitetaan Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta eli maaseutuohjelmasta. Rahoitus koostuu EU:n, valtion ja kuntien varoista. Pirityiset on yksi Suomen 54 Leader-ryhmästä. Koko Euroopassa on yli 2000 Leader-ryhmää.