Hanketukipäätökset 2018

1. Ullavan ylikylän nuorisoseura ry, Ullava
TORAHA – TOimintaa RAhkosen HArjuun
Budjetti:  18 716,69 €
Tuki:  60 %
Ullavan ylikylän Rahkosen harjuun rakennettiin 9-väyläinen frisbeegolf rata, joka on keskeisellä paikalla nuorisoseuran ja Rahkosen monitoimitalon maastossa. Tämän lisäksi rakennettiin lasten ulkoaktiviteettia lisäävää välineistöä. Nuorisoseuran käytettävyyttä parannettiin rakentamalla hätäpoistumistie rakennuksen yläkertaan.

2. Toholammin yrittäjät ry, Toholampi
Toholampi Application
Budjetti:  43 828,00 €
Tuki:  80 %
Hankkeessa luotiin Toholammille toimiva, helppokäyttöinen ja nykytekniikkaa tehokkaasti hyödyntävä mobiilisovellus tukemaan paikallisten yrittäjien, kuntalaisten, matkailijoiden, mökkiläisten ja yhdistysten välistä viestintää, tiedottamista, tiedonhankintaa ja aktivointia.

3. Lions Club Toholampi ry, Toholampi
Hongiston erämaareitti
Budjetti:  21 119,80 €
Tuki:  60 %
Hankkeessa rakennettiin pitkospuut Hongiston erämaakämpälle. Leveät pitkospuut mahdollistaa reitin käytön myös esim. pyörätuolilla tai lastenrattailla.

4. Perhon Kiri ry, Perho
Mennään metsään
Budjetti:  9 227,06 €
Tuki:  60 %
Hankkeen avulla luotiin uusia suunnistuspaikkoja (karttoja) sekä tarkennettiin jo olemassa olevia nykyaikaisia paikannusmenetelmiä käyttäen. Lisäksi hankittiin laitteita suunnistustapahtumien järjestämistä varten. Tavoitteena on viedä suunnistusharrastus kylille ja liikuttaa ihmisiä ikään katsomatta tuoden samalla lähimetsät tutuiksi.

5. Kälviän 4H-Yhdistys ry, Kälviä/Ullava
Lähellä
Budjetti:  49 915,00 €
Tuki:  80 %
Hankkeen tavoitteena oli yhdistyksen toiminta-alueen lasten ja nuorten luontosuhteen vahvistaminen, lähiympäristön ymmärtäminen ja arvostus sekä lähiruokaan tutustuttaminen. Hankkeessa toteutettiin lähialueen retkipaikkakartoitus ja tuotiin retkipaikat yleiseen tietoon, monipuolistettiin niiden käyttömahdollisuuksia yhdessä nuorten kanssa, hyödyntäen ikäihmisten ja luonnossa liikkujien luonto- ja paikallistuntemusta, luotiin ympäristöluotsiverkosto sekä toteutettiin erilaisia nuorten harrastusryhmiä aiheen ympärillä.

6. Kaustisen Pohjan-Veikot ry, Kaustinen
Moukarikarnevaalien kehittäminen
Budjetti:  9 915,60 €
Tuki:  60 %
Hankkeen toimenpiteenä olileiri- ja kisatapahtumien uudistaminen sekä toimintakäsikirjan luominen tapahtumajärjestelyjen helpottamiseksi. Toiminta-käsikirjan ohjeistuksia sovelletaan käytäntöön Moukarikarnevaaleilla ja tulevaisuudessa, käsikirjaa voidaan soveltaa myös muiden lajien tapahtumajärjestelyyn sekä muissa isoissa tapahtumissa.

7. Kansanmusiikki-instituutti ry
Keski-Pohjanmaan lasten kulttuuriverkosto
Budjetti:  148 069,00 €
Tuki:  80 %
Hankkeessa luotiin Keski-Pohjanmaalle maakunnan omiin vahvuuksiin perustuva lastenkulttuuriverkosto, jotta lastenkulttuurin tarjonnan määrä, laatu, kattavuus ja koordinaatio saadaan asianmukaiselle tasolle koko maakunnassa. Hankkeen keskeisiä toimintoja oli mm. lasten työpajatoiminta iltapäiväkerhojen yhteydessä, perinnekonsertit kouluissa ja kulttuurikasvatussuunnitelmatyön alulle laittaminen Keski-Pohjanmaan kunnissa.

8. Keski-Pohjanmaa Nuorisoseura ry
Nuorisoseuran toiminnan kehittäminen
Budjetti:  20 000,00 €
Tuki:  80 %
Hankkeessa kartoitettiin nuorisoseuratoiminnan nykytilanne Keski-Pohjanmaan Nuorisoseuran toimialueella ja selvitettiin paikallisseurojen kehittämistarpeita ja muille jaettavia hyviä käytäntöjä. Hankkeen tavoitteena on saada keskusseuran toimintaedellytykset siihen kuntoon, että jatkossa ovat oikeutettuja valtionapuun. Hanke on alueiden välinen hanke, joka toteutetaan Keski-Pohjanmaan nuorisoseuran toiminta- alueella. Pirityisen osuus hankkeen kokonaiskustannuksista on 50% ja Rieska-Leaderin 50%.

9. Kälviän Jokikylän kyläyhdistys, Kälviä
Säpinää
Budjetti:  36 044,00 €
Tuki:  60 %
Hankkeella parannettiin Jokikylätalon piha-alueen toimivuutta. Kylätalon pohjoispuoleiseen rinteeseen rakennettiin esiintymislava ja rinnekatsomo. Pihan leikkivälineet siirrettiin ja leikkikenttää täydennettiin uusilla pienille lapsille tarkoitetuilla leikkivälineillä.

11. Kaustisen Pohjan-Veikot, Kaustinen
Ulkoilu on kivaa
Budjetti:  48 474,00 €
Tuki:  60 %
Hankkeessa kunnostettiin olemassa olevia ulkoilureittejä ja rakennettiin uusi ulkoilureitti talvi- ja kesäkäyttöön (hiihto, juoksu, retkeily, maastopyöräily). Urheilukentän maastoon rakennettiin frisbeegolfrata samoja ulkoilureittejä hyödyntäen. Tavoitteena hankkeella on kehittää kuntoliikkujien harrastusmahdollisuuksia ja saada aktivoitua uusia kuntoilijoita. Reitit palvelevat kaustislaisia ja lähiseutujen asukkaita.

12. Vionoja-säätiö sr, Ullava
Taide Vionojan pihapiirin kunnostus
Budjetti:  14 330,00 €
Tuki:  60 %
Hankkeessa luotiin paremmat puitteet ja edellytykset Taide Vionojan toiminnalle kunnostamalla piha-aluetta ja rakennuksia.

13. Peltokorven ja Välikylän Metsästysseura ry, Kälviä
Palonpirtin alueen kehittäminen
Budjetti:  25 525,00 €
Tuki:  60 %
Hankkeessa laajennettiin Palonpirtin pysäköintipaikkaa ja rakennettiin terassi ulkotoiminta-alueiden laajentamiseksi. Palonpirttiin asennettiin ilmalämpöpumppu sähköenergian kulutuksen pienentämiseksi. Alueen asennettiin vähäenergiset valaisimet.

14. Toholammin Hevosjalostusyhdistys ry, Toholampi
Hiittisuora
Budjetti:  13 725,00 €
Tuki:  60 %
Hankkeessa rakennettiin harjoitusrata palvelemaan lähialueen hevosharrastajia.

15. Alaviirteen Uusjakokunnan Yhteisalue, Lohtaja
Sataman palvelut ajantasalle
Budjetti: 43 500,00€
Tuki: 60%
Alaviirteen sataman turvallisuutta ja toimivuutta parannettiin kunnostamalla alueen ympäristöä ja valaistusta, rakentamalla lastauslaituri ja hankkimalla valvontakamerat.

16. Lestijärven kunta (Kaustisen seutukunta)
Palloilu-halli selvitys
Budjetti: 49 625,00€
Tuki: 100%
Hankkeen tavoitteena on löytää yhteinen näkemys maaseutumaiseen toimintaympäristöön sopivasta, liikuntaharrastukset monipuolisesti mahdollistavasta palloiluhallista, selvittää palloiluhallin toteuttamisen edellytykset ja toimintamallivaihtoehdot sekä tuottaa esitykset toimintamallista ja jatkotoimenpiteistä.

17. Taito Keski-Pohjanmaa ry
Weaving RoadShow – käsityöyrittäjyyttä maaseudun nuorille
Budjetti: 66 680,83€
Tuki: 80 %
Weaving RoadShow hankkeessa yrittäjyys-osassa viedään taitoa ja tietoa kudonnasta ja käsityöyrittäjyydestä RoadShowna kouluille yhdessä Keski-Pohjanmaan yrittäjien, Etelä – Pohjanmaan yrittäjien, Taito Etelä-Pohjanmaan ja alan yrittäjien kanssa. Lisäksi hankkeessa järjestetään hankkeen alussa ja lopussa Weaving RoadShow seminaarit. Hanke on alueiden välinen ja sitä rahoittavat Pirityiset ja Aisapari.