Pienhankkeiden haku on auki!

Joskus pienelläkin teolla saadaan suuria aikaan! Aiemmalla kaudella rahoitimme teemahankkeita, joissa keräsimme yhdistysten pienhankkeita yhteisen teeman alle ja näin mahdollistettiin myös pienempien kehittämis- ja investointihankkeiden toteutus. 

Uudella kaudella 2023–2027 ei teemahankkeita enää ole, mutta uutena hankemuotona on Pienhanke. Pienhankkeet ovat max 8000 euron suuruisia, hankehallinnoltaan hieman kevyempiä hankkeita. Tukiprosentit ovat samat kuin muissakin Leader-hankkeissa. Yksityinen rahoitus voi olla talkootyötä. Kuten muissakin Leader-hankkeissa myös pienhankkeiden toimien on oltava yleishyödyllisiä ja hankkeen synnytettävä jotain uutta. Tukea ei myönnetä hakijan tavanomaisen toiminnan kustannuksiin. Rahoitettavien hankkeiden tulee vastata Leader-ryhmän kehittämisstrategian tavoitteita. 

Pienhankkeita on kahta tyyppiä: investointi- ja kehittämishankkeita. Tukea voi käyttää pieniin hankintoihin, kuten yhteisten välineiden ja laitteiden ostamiseen. Tuella voi myös kunnostaa yhteisiä tiloja tai tehdä pieniä remontteja. Esimerkiksi yhteisten harrastusvälineiden tai ilmalämpöpumpun hankinta kylätalolle on mahdollista.  Kehittämiseen tarkoitetulla hankkeella voidaan esimerkiksi järjestää uutta toimintaa kylälle tai yhdistykselle. Kehittämiseen tarkoitetulla pienhankkeella voidaan esimerkiksi työllistää nuoria kesätöihin tai järjestää tapahtuma. Lisäksi tukea voi käyttää erilaisten selvitysten tai kehittämissuunnitelmien laatimiseen. 

Tukea voivat hakea maaseudulla toimivat yhdistykset, seurat, järjestöt ja muut julkis- tai yksityisoikeudelliset yhteisöt.  

Hakemus täytetään sähköisesti Hyrrä-asiointipalvelussa. Lisätietoa tuen hakemisesta saa Pirityisiltä.  

Tuki maksetaan jälkikäteen eli kustannukset pitää maksaa ensin itse. Kun tuki haetaan maksuun, on osoitettava, että sillä on saatu aikaan se lopputulos, johon tuki on myönnetty. Kuitteja tai muita tositteita ei maksua haettaessa tarvitse esittää. 

Jaa

Tilaa uutiskirjeemme!

Haluatko tietää Pirityisten ajankohtaisista uutisista heti ensimmäisten joukossa? 

Tilaa nyt sähköinen uutiskirjeemme!

Lähetämme vuoden aikana sähköpostiisi 3-6 uutiskirjettä, joissa kerromme mm. ajankohtaisista asioista, Leader-toiminnasta ja palveluistamme.