Eveliina Rahkonen on valittu Pirityisten hankekoordinaattoriksi

Leader-ryhmä Pirityisten hallitus on valinnut yhdistyksen hankekoordinaattoriksi restonomi (AMK) Eveliina Rahkosen Kaustiselta. Hankekoordinaattorin tehtävään oli 7 hakijaa, joista haastatteluun kutsuttiin 3.

Rahkonen on aikaisemmin työskennellyt yksikön päällikön tehtävissä ja yrittäjänä ravintola-alalla. Rahkonen on toiminut Pirityisten hankekoordinaattorin sijaisena lokakuusta 2022 alkaen.

Hankekoordinaattorin tehtävässä saan yhdistää kehittämisen, muiden auttamisen sekä rakkauden maaseutuun. Odotan innolla tulevia kohtaamisia alueen asukkaiden ja toimijoiden kanssa, summaa toholampilaislähtöinen Rahkonen.

Leader-ryhmät ovat maaseudun kehittämisyhdistyksiä, joissa ovat mukana alueen asukkaat ja aluetta kehittävät yhteisöt, kuten järjestöt ja alueen kunnat. Suomessa toimii alkaneella ohjelmakaudella 52 maaseudun kehittämisyhdistystä eli Leader-ryhmää.

Leader Pirityisille on rahoituskaudelle 2023–2027 myönnetty rahoitusta yhteensä reilut 3,6 miljoonaa euroa. Rahoituksesta 43 prosenttia tulee EU:lta, 37 prosenttia valtiolta ja 20 prosenttia Leader-alueen kunnilta. Pirityiset toimii Halsualla, Kaustisella, Lestijärvellä, Perhossa, Toholammilla ja Vetelissä sekä Kokkolan kaupungin Kälviällä, Lohtajalla ja Ullavassa. Paikallisilla toimilla parannetaan maaseudun elinvoimaisuutta, kehitetään paikallisia palveluja ja elinkeinoja sekä tuetaan mikroyrityksiä ja yrittäjyyttä. Leader-ryhmä Pirityiset myöntää rahoitusta maaseudun kehittämishankkeisiin ja yritystukiin oman paikallisen Juurista voimaa -kehittämisstrategiansa mukaisesti.

-Kaikki maaseutumme kehittämisestä kiinnostuneet alueen asukkaat ovat tervetulleita mukaan Pirityisten toimintaan! Paikallisen asiantuntemuksen ja osaamisen hyödyntäminen sekä yhteistyö ovat avainasemassa alueemme kehittämistyössä.

Jaa

Tilaa uutiskirjeemme!

Haluatko tietää Pirityisten ajankohtaisista uutisista heti ensimmäisten joukossa? 

Tilaa nyt sähköinen uutiskirjeemme!

Lähetämme vuoden aikana sähköpostiisi 3-6 uutiskirjettä, joissa kerromme mm. ajankohtaisista asioista, Leader-toiminnasta ja palveluistamme.