Arvioinnin aika – Pirityiset teettää ulkoisen arvioinnin toiminnan vaikuttavuudesta

NordEval Oy lähestyy syksyn aikana hanketoteuttajia ja sidosryhmiä kyselyin ja haastattelupyynnöin. Pirityiset toivoo, että mahdollisimman monella toimijalla on aikaa ja mahdollisuuksia osallistua arviointiin.

Pirityiset teettää ulkopuolisen arvioinnin toimintaansa ja rahoitettujen hankkeiden vaikuttavuutta koskien. Arviointi kohdistuu rahoituskaudelle 2014–2020 sekä niin sanotulle siirtymäkaudelle, joka toteutettiin vuosina 2021–2022. Molemmilla kausilla kehittämistä ja rahoitusta ohjasi Juurevat kylät -strategia.

Arvioinnin toteuttaa NordEval Oy ja arvioinnin tulokset julkaistaan maaliskuussa 2025. 

Arvioinnin tavoitteena on selvittää, miten Pirityiset on onnistunut toiminnassaan edistääkseen strategian toteutumista ja Leader-toiminnan tunnettavuutta alueella. Toinen keskeinen toimintaa koskeva arviointikohde on, miten Leader -rahoituksella saadut tulokset vastaavat Juurevat kylät -kehittämisstrategiassa 2014–2022 asetettuihin teemoihin, toimenpiteisiin ja tavoitteisiin.

Haastattelujen ja kyselyiden avulla selvitetään, millaisena Pirityiset nähdään keskeisten sidosryhmien parissa toimijana ja aluekehittäjänä. Arvioinnissa käydään läpi myös hanketoiminnan vaikuttavuutta. Tavoitteena on selvittää ohjelmakauden 2014–2022 aikana päätöksen saaneiden hankkeiden tuloksia, vaikutuksia ja vaikuttavuutta ja niiden merkitystä alueen elinvoimaan. Lisäksi arvioinnin tavoitteena on selvittää tuloksekkaaseen toteutukseen vaikuttaneita tekijöitä ja mekanismeja sekä hankkeiden merkitystä hakijoiden oman toiminnan kannalta.

NordEval Oy lähestyy syksyn aikana hanketoteuttajia ja sidosryhmiä kyselyin ja haastattelupyynnöin. Pirityiset toivoo, että mahdollisimman monella toimijalla on aikaa ja mahdollisuuksia osallistua arviointiin. Arvioinnin kautta saatavien tietojen avulla Pirityiset pääsee kehittämään toimintaansa eteenpäin ohjelmakaudella 2023–2027 ja tekemään tulevaisuustyötä pidemmälle aikavälille. 


Hankekauden tuloksia tuodaan syksyn ja talven aikana näkyvästi esiin myös viestinnän kautta. Pirityisten tiedottaja Helena Koivusalo haastattelee hanketoimijoita nostaen esille rahoitettujen hankkeiden tarinoita sekä aikaan saatuja tuloksia ja vaikutuksia. Artikkeleita ja nostoja tuloksista on luettavissa Pirityisten kotisivuilla sekä sosiaalisen median kanavissa. 

Teksti: Krista Järvelä

Jaa

Tilaa uutiskirjeemme!

Haluatko tietää Pirityisten ajankohtaisista uutisista heti ensimmäisten joukossa? 

Tilaa nyt sähköinen uutiskirjeemme!

Lähetämme vuoden aikana sähköpostiisi 3-6 uutiskirjettä, joissa kerromme mm. ajankohtaisista asioista, Leader-toiminnasta ja palveluistamme.