Maaseudun liikennepäivä

Miten automatkoja voisi yhdistellä helposti ja yhteisöllisesti? Maaseudun liikennepäivässä tarkastellaan inspiroivasti ja konkreettisesti, millaista liikenne maaseudulla on tänään, ja miten sitä voisi muuttaa kestävämmäksi matka kerrallaan. Maaseudun liikennepäivä on tarkoitettu yrityksille, yhdistyksille ja alueen asukkaille. Se järjestetään verkossa 3.10 klo 9-12. Lähde mukaan kehittämään maaseudun liikennepalveluita virtuaaliseen työpajaan!

Ai miksi? No liikennepalveluita tarvitaan. Kaikilla on oikeus harrastaa, nähdä kavereita ja sukulaisia, käydä kaupassa ja luontopolulla ja matkailla. Liikennepalveluiden tarvitsijamäärät kasvavat alueella  lähivuosina. Yhteistyössä Soiten ja sivistystoimien kanssa halutaan luoda kuljetuspalveluita, joiden avulla jokainen pystyy nauttimaan maaseutuelämästä, oli autoa tai ei.  
Koulukuljetukset ja sote-kuljetukset halutaan avata kaikkien käyttöön. Miltä kuulostaisi kymmenen minuutin välein Kaustiselta Kokkolaan lähtevä kuljetus? Näin tapahtuu tälläkin hetkellä, mutta tuossa kuljetuksessa istuu yksi henkilö, eivätkä muut tästä mahdollisuudesta edes tiedä.  
– Avataan yhteisistä varoista ostettuja liikennepalveluita mahdollisimman monen  käyttöön, ja lisätään tähän vielä yhteisölliset kimppakyydit. Näin syntyy maaseutu, jossa pääsee kätevästi osallistumaan tavalliseen arkeen – tasa-arvoisesti, kertoo Kyytiin2 -hankkeen projektipäällikkö Tomas Luoma.  

Maaseudun liikennepäivä on maksuton tilaisuus. Osallistuminen tapahtuu Zoom -virtuaalityötilassa. Ilmoittautuminen viimeistään su 27.9 osoitteessa: https://webropol.com/s/maaseudunliikennepaiva

Jaa

Tilaa uutiskirjeemme!

Haluatko tietää Pirityisten ajankohtaisista uutisista heti ensimmäisten joukossa? 

Tilaa nyt sähköinen uutiskirjeemme!

Lähetämme vuoden aikana sähköpostiisi 3-6 uutiskirjettä, joissa kerromme mm. ajankohtaisista asioista, Leader-toiminnasta ja palveluistamme.