Tule mukaan Pirityisten kesäkuun aamukahville & tietovarttiin ti 18.6.2024 klo 8.30-9.15! Teemoina Lähiruokapäivä ja maatalouden kokeilutuki!

Tervetuloa mukaan Pirityisten aamukahveille tiistaina 18.6.2024 (klo 8.30-9.00) kuulemaan lisää 7.-8.9.2024 järjestettävästä Lähiruokapäivästä sekä tietovarttiin tutustumaan uuteen Leader-rahoitusmahdollisuuteen maatalouden kokeiluihin liittyen (klo 9.00-9.15)!

Aamukahvit: Lähiruokapäivä

Lähiruokapäivä on tarkoitettu kaiken kokoisille ja näköisille tuottajille, tiloille, puutarhoille, palveluille, yrittäjille ja jatkojalostajille, jotka työskentelevät suomalaisen lähiruoan parissa. Mukaan toivotaan myös maaseudun elämysmatkailun tuottajat, ruoka-alan ammattilaiset ja muut toimijat, aina yhdistyksiä ja seuroja myöten! Vieraaksi aamukahviosuuteen on kutsuttu Maa- ja kotitalousnaiset Keski-Pohjanmaan Ruoka- ja ravitsemusasiantuntija Miina Aronen, jolla on omakohtaista kokemusta myös oman Lähiruokapäivätapahtuman järjestämisestä (A`la Miina).

Pirityisten Tietovartti: maatalouden kokeilutuki

Uutena tukimuotona Leader-yritystuissa rahoituskaudelle 2023–2027 avautui haettavaksi maatalouden kokeilutuki, joka on tarkoitettu ensimmäistä kertaa kokeiltavaan maataloustoimintaan tai olemassa olevan maataloustoiminnan monipuolistamiseen kokeilun avulla. Tuki on tarkoitettu esimerkiksi maatalouteen liittyviin pienimuotoisiin kokeiluihin kuten uusien tuotantomenetelmien, tuotteiden, markkinakanavien ym. pienimuotoiseen kokeiluun alkutuotannossa, joihin varsinaisia maatalouden tukia ei myönnetä. Tuen avulla voi kokeilla mm. uusia kasveja, uusia viljelymenetelmiä, uusia tuotantotapoja kotieläintuotannossa, uusia myyntikanavia ja uusia työmenetelmiä. Tietovartissa toiminnanjohtaja Krista Järvelä kertoo kokeilutuesta ja sen hakemisesta lisää.

Ilmoittaudu mukaan ma 17.6. klo 15 mennessä osoitteessa: https://forms.office.com/e/LyQFQ0mFLK

Jaa

Tilaa uutiskirjeemme!

Haluatko tietää Pirityisten ajankohtaisista uutisista heti ensimmäisten joukossa? 

Tilaa nyt sähköinen uutiskirjeemme!

Lähetämme vuoden aikana sähköpostiisi 3-6 uutiskirjettä, joissa kerromme mm. ajankohtaisista asioista, Leader-toiminnasta ja palveluistamme.