Leader-toiminnan avulla saadaan maaseudulle korkean teknologian työpaikkoja

Aurolahti 3D -suunnittelutoimisto on koneiden, laitteiden ja teollisuusputkistolinjojen suunnitteluun erikoistunut yritys. Kuusi vuotta sitten perustettu yritys toimii Toholammilla, ja työllistää toimitusjohtaja Janne Aurolahden lisäksi 4 henkilöä. Yrityksen pääliiketoimintaa on 3D-suunnittelu.
Aurolahti 3D -suunnittelutoimiston asiakkaat tulevat pääosin elintarviketeollisuudesta, mutta yritys toimii laajasti myös muilla teollisuudenaloilla. Uusien ohjelmistojen hankkimisen tarkoituksena oli saattaa ohjelmistot ja laitteet nykyaikaiselle tasolle, ja mahdollistaa siten yrityksen kasvu ja kehitys. Uusien ohjelmistojen ansiosta Aurolahti 3D pystyy myös tarjoamaan asiakkaalle lisäarvoa laadukkaampien kuvien ja suunnitelmien kautta.
Hankkeen tarkoituksena oli varmistaa Aurolahti 3D:n kilpailukyky ja työllistämismahdollisuudet hankkimalla sen käyttöön ohjelmistot, joiden avulla taataan asiakkaalle hyvä suunnittelutulos.
– Hankkeen avulla voimme ottaa vastaan entistä suurempia projekteja, toimitusjohtaja Janne Aurolahti kertoo.   

Hankittujen ohjelmistojen ansiosta Aurolahti 3D:n käytössä on uusin tekniikka. Käytössä olevalla tekniikalla malleista voi suunnitella havainnekuvia, eli miltä tuote näyttäisi aidossa ympäristössä. Tuotteita voi tarkastella eri lähestymiskulmista, ja suunnitella ja ideoida niihin lisäominaisuuksia. Aurolahti 3D tuottaa asiakkaille myös esityskuvia ennakkomarkkinointia varten. Esityskuvilla osoitetaan asiakkaille tuotteen laatu ja herätetään kiinnostus.
Aurolahti 3D:n pääasiallisia kilpailijoita ovat isot suunnittelutoimistot. Palvelujen tuottaminen ei kuitenkaan vaadi asiakkaan lähellä oloa, joten toimeksiantoja voi saada ympäri Suomea. Aurolahti 3D on suunnitellut esimerkiksi Valiolle, Finn Springille, Kovasatille ja Poutulle. Suunnittelupalvelua tarvitsevien yritysten määrä on kasvanut. Tavoitteena on saada suurempi osuus tulevista markkinoista.
– Mahdollisuuksia on paljon. Menemme osaaminen edellä eteenpäin, Aurolahti toteaa.

Hanke on mahdollistanut Aurolahti 3D:lle uusien työntekijöiden palkkaamisen, ja sen kautta  yrityksen koon kasvattamisen. Janne Aurolahden mukaan Leader-toiminnan merkitys maaseudulla on suuri.
– Sen avulla voidaan taata myös tänne maaseudulle korkean teknologian työpaikkoja.

Jaa

Tilaa uutiskirjeemme!

Haluatko tietää Pirityisten ajankohtaisista uutisista heti ensimmäisten joukossa? 

Tilaa nyt sähköinen uutiskirjeemme!

Lähetämme vuoden aikana sähköpostiisi 3-6 uutiskirjettä, joissa kerromme mm. ajankohtaisista asioista, Leader-toiminnasta ja palveluistamme.