Uutiset

Arvioinnin aika – Pirityiset teettää ulkoisen arvioinnin toiminnan vaikuttavuudesta

NordEval Oy lähestyy syksyn aikana hanketoteuttajia ja sidosryhmiä kyselyin ja haastattelupyynnöin. Pirityiset toivoo, että mahdollisimman monella toimijalla on aikaa ja mahdollisuuksia osallistua arviointiin. Pirityiset teettää ulkopuolisen arvioinnin toimintaansa ja rahoitettujen hankkeiden vaikuttavuutta koskien. Arviointi kohdistuu rahoituskaudelle 2014–2020 sekä niin sanotulle siirtymäkaudelle, joka toteutettiin vuosina 2021–2022.

Pirityiset puolsi Leader-rahoitusta seitsemälle hankkeelle elo-syyskuussa

Kuluvan vuoden aikana rahoitusta on puollettu yhteensä 22 yleishyödylliselle hankkeelle ja yritystukea 24 yritykselle. Julkista tukea hankkeet ovat saaneet yhteensä 693 000 euroa. Pirityiset ry myöntää Leader-rahoitusta yrityksille ja yhteisöille Keski-Pohjanmaalla. Yhdistyksen hallitus puolsi elokuun kokouksessaan kaksi yritystukea, joiden julkinen tuki oli yhteensä noin 30 000 euroa.

Kehitetään kestävästi yhdessä

Kestävä kehitys osana maaseudun kehittämistä  Kestävä kehitys liittyy erittäin vahvasti Leader-toimintaan ja Leader-periaatteisiin. Leader-toiminnan tavoitteena on lisätä yhteisöllisyyttä, osaamista, työtä, palveluita ja muita hyvän elämän edellytyksiä maaseutualueilla. Pirityisten strategiassa kestävän kehityksen teemaa käsitellään ruohonjuuritason näkökulmasta painottaen alueen tarpeita ja tavoitteita sekä paikallisen maaseudun kehittämisohjelman mahdollisuuksia

Helena Koivusalo aloitti Pirityisten tiedottajana

Leader-ryhmä Pirityiset on valinnut tiedottajan tehtävään Helena Koivusalon Kaustiselta. Koivusalo on koulutukseltaan journalismiin suuntautunut medianomi (AMK), ja hän on työskennellyt aiemmin muun muassa paikallislehti Perhonjokilaaksossa, hanketehtävissä sekä perheyrityksen palveluksessa. Tiedottajan tehtävänä on viestiä erityisesti rahoituskaudella 2014–2022 toteutetuista hankkeista, niiden vaikutuksista ja nykytilasta. Tehtävä on määräaikainen.