02
marras

. Posted in Yleiset

Näin haet Leader-tukea

1. Tee alustava suunnitelma

  • Mikä on ideasi?
  • Mitä aiot tehdä tuella?
  • Mitä idean toteuttaminen maksaa?
  • Kuka rahoittaa?
  • Mikä on aikataulu?

2. Ota yhteyttä Pirityiset ry:n toimistoon

www.pirityiset.fi tai pirityiset(at)pirityiset.fi

3. Hakijan neuvonta

Hakija ja Pirityisten työntekijä käyvät yhdessä läpi tarvittavat asiapaperit, liitteet ja hakuprosessin etenemisen.

4. Hakija laatii hankesuunnitelman ja kokoaa tarvittavat liitteet

5. Hakemus syöttäminen Hyrrään

Hakemuksen voi tehdä sähköisesti Hyrrä-palvelussa (www.mavi.fi/hyrra). Sähköiseen asiointiin tunnistaudutaan pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla. Lisäksi hakijan tulee huolehtia ennen hakemuksen tekemistä, että hänellä on kirjautumiseen tarvittava Katso-tunniste ja valtuutukset tehtynä osoitteessa yritys.tunnistus.fi. Aloittava yrittäjä voi hakea tukea myös ilman Katso-tunnistetta. Hyrrän ohjevideon löydät klikkaamalla tästä.

Hakemuksen voi tehdä myös paperilomakkeella, jotka löydät www.suomi.fi sivuilta: kehittämis- ja investointihankkeet ja yritystuet.

6. Hakemuksen vireilletuloilmoitus ja mahdolliset täydennyspyynnöt.

7. Hakemus käsitellään Pirityisten hallituksessa.

Hankkeiden tukemisesta päättää Pirityiset ry:n hallitus. Hallitus noudattaa päätöksissään valintakriteereitä, jotka pohjautuvat Pirityiset ry:n Juurevat kylät -strategiaan.

8. Hakemuksen käsittely Ely-keskuksessa

Ely-keskus tarkistaa hankkeen laillisuuden ja tekee hankkeesta virallisen päätöksen.Ely-keskus voi tehdä kielteisen päätöksen vain, jos hanke on lainvastainen.

9. Hankkeen aloituspalaveri

Rahoitettavaksi hyväksytyn hankkeen aloituspalaverissa hakija ja Pirityiset ry:n työntekijä käyvät yhdessä läpi tukipäätöksen ja sen ehdot, hyväksyttävät kustannukset sekä maksatukseen ja tiedottamiseen liittyviä asioita.

Varaudu hankkeessa tarkkaan kirjanpitoon: tiliotteet, kuitit, matkakulut, työsopimukset, työajan seuranta jne. tulee olla kunnossa. Hankkeen päättyessä tehdään loppumaksatus ja loppuraportti.

hakuprosessi