21
kesä

. Posted in Yleiset

   

Pirityiset ry:n vuonna 2019 tekemät yritystukipäätökset

 
 1. Puukomponentti Väyrynen Oy

Muotti

Budjetti: 10 360,00 €

Tuki: 35%

Tiivistelmä: Puukomponentti Väyrynen OY on Kaustisella toimiva puusepäntehdas, jonka pääasiallisena toimenkuvana on erilaisten ikkunaristikoiden ja hyönteispuitteiden valmistus. Toimenpiteessä hankitaan muotti, joka mahdollistaa uudentyyppisen ikkunaristikon kiinnikkeen kehittämisen. Kopiojyrsimen hankinnalla tavoitellaan asetteiden tekemiseen menevän ajan vähentämistä ja läpimenoajan lyhentymistä.

 

2. Alitalon tila

Elinvoimaa eläinhoivasta - Greencare-hoivamaatilatoimintaa

Budjetti: 25 664,57 €

Tuki: 35%

Tiivistelmä: Greencare-hoivamaatilan perustaminen Kaustiselle, joka tarjoaa työ- ja päivätoimintaa eläinavusteisesti muun muassa erityisryhmille tavoitteellisesti, vastuullisesti ja ammattitaitoisesti. Toiminnan tavoitteena on auttaa luomaan ja ylläpitämään ihmisen suhdetta luontoon eläinten avulla maatilaympäristössä. Toiminnan avulla tuetaan ihmisten kykyä selviytyä arjessa, parannetaan elämänlaatua ja tuodaan uutta sisältöä elämään erityistarpeista huolimatta, joita Alitalon tilalla otetaan huomioon ja kunnioitetaan. Toimenpiteinä on sisätiloihin sosiaalitilojen rakentaminen ja eläinsuojien kunnostaminen ja rakentaminen. Piha-alue kunnostetaan eläinten aitauksiksi ja ne tehdään esteettömiksi erityisryhmien tarpeita ajatellen mahdollisimman helpon vuorovaikutuksen takaamiseksi.

 

3. JaHa Monitoimi

JaHan kehittämistoimet

Budjetti:17 741,93 €

Tuki:35%

Tiivistelmä:Yrittäjä tarjoaa maatiloille työpalveluja sekä sorkkahoitoa. Tarkoituksena on panostaa enemmän sorkkahoitopalveluihin. Hankkeessa hankitaan käytetty sorkkahoitoteline.

 

4. Harrin Kaiutin

Audio 2019

Budjetti: 47 484,87 €

Tuki: 35%

Tiivistelmä: Harrin Kaiutin valmistaa tilaustyönä huippuluokan kaiuttimia luonnonmateriaaleista musiikkikulttuuria harrastaville asiakkaille. Kaiuttimet ovat yksilöllisiä ja asiakkaan laitteet, tarpeet ja tilat huomioivia. Jatkossa yritys laajentaa toimintaansa myös äänen ja kuvan laadukkaasti yhdistävälle polulle. Hanke tuottaa kokonaan uusia palveluita, kehittää yrityksen toimintaa uusin ideoin, parantaa teknistä tasoa, huomioi kehityksen tuomia muutoksia sekä mahdollistaa rakennusteknisin korjauksin kaiken toiminnan perustana olevien toimitilojen käytettävyyden myös tulevina vuosina. Hankkeet toimenpiteitä ovat mm. esittelytilan muutos-, rakennus-, akustointi- ja asennustyöt sekä laitteiden, esittelykaluston ja tarvikkeiden hankintaa, alan tuomiin uudistuksiin ja tarpeisiin.

 

5. Joni Nisula

Eka

Budjetti: 33 421,33 €

Tuki: 35%

Tiivistelmä: Tuen avulla hankitaan yritystoiminnan perustamiseen tarvittavia alkuhankintoja: mönkijä peräkärryineen, jota tarvitaan pihapuiden kaadossa sekä metsänhoitotöissä. Lisäksi hankitaan klapikone, moottorisaha, raivaussaha, metsurivarusteet, halkomakone, kantojyrsin, kaatokiipeilypaketti, latvan alaslaskupaketti, kaadonsuuntaaja, oksasilppuri, kannettava tietokone ja työkaluvaunu.

 

6. Vetelin Fysioterapia

Hankinnat

Budjetti: 95 800,00 €

Tuki: 35%

Tiivistelmä: Hankitaan LPG-laite, joka on alipainehoito, jota pystyy käyttämään hyvin laajalle asiakaskunnalle. Tarkoituksena on myös ostaa liikehuoneisto, jotta toimintaa voi itse kehittää haluamallaan tavalla. Tärkeänä olisi laitehankinnan toteutuessa mahdollistaa työvoiman lisääntyessä hoitohuoneiden riittävyys.

 

7. Green Finance Oy

Laitehankinnat

Budjetti: 8 450,00

Tuki: 35%

Tiivistelmä: Yrityksen tuotteet ovat luomutuotteet – marjajalosteet ja erikoiskasviöljyt. Hankkeessa hankitaan folioinduktiosulkijalaite vastaamaan kaupan ja asiakkaiden laatuvaatimuksia. Yritys on kasvuhakuinen yritys, jonka markkinaosuutta kasvatetaan 5 % vuosittain. Euroopan markkinat ovat kasvava markkina-alue.

 

8. Hanna Porthan

Laitehankinnat

Budjetti: 65 899,50 €

Tuki: 35%

Tiivistelmä: Yrityksen toiminta on ollut sivutoimista ja nyt on tarkoitus siirtyä päätoimiseksi yrittäjäksi. Yritys tarjoaa eläinlääkintäpalveluja hevosille, tuotantoeläimille sekä pieneläimille. Palveluihin kuuluu myös mm. eläinten fysioterapia ja kuntoutuspalvelut. Yritys painottaa kotikäynteihin sekä päivystys ja viikonloppuaikaiseen toimintaan, joista talousalueella on pulaa. Pääosa toiminnasta on tallikäynneissä, jolloin asiakkaiden ei tarvitse tuoda hevosta klinikalle esimerkiksi kuljetusvaikeuksien vuoksi.