03
tammi

. Posted in Yleiset

Pirityiset ry:n vuonna 2018 tekemät hanketukipäätökset

 
1. Ullavan ylikylän nuorisoseura ry

TORAHA - TOimintaa RAhkosen HArjuun

Budjetti:  18 716,69 €
Tuki:  60 %
Tiivistelmä: Ullavan ylikylän Rahkosen harjuun rakennetaan 9-väyläinen frisbeegolf rata, joka on keskeisellä paikalla nuorisoseuran ja Rahkosen monitoimitalon maastossa. Tämän lisäksi lasten ulkoaktiviteettia lisäävä välineistö rakennetaan samalle metsäalueelle ihan Rahkosen monitoimitalon viereen. Nuorisoseuran kapasiteettia lisätään rakentamalla hätäpoistumistie Ullavan ylikylän nuorisoseuralle, joka tukee saman alueen suurempien tapahtumien mahdollistamisen. Tämän hankkeen kohderyhmä on koko alueen väestö lapsista vanhuksiin, jolloin alueen kehittäminen on tasapuolista ja hankkeiden toteuttaminen lisää maaseudun viihtyvyyttä läpi koko ikärakenteen.
 
2. Toholammin yrittäjät ry
Toholampi Application
Budjetti:  43 828,00 €
Tuki:  80 %
Tiivistelmä: Hankkeen päätavoitteena on ratkaista tiedonhallinnan perusongelma mobiilisovelluksen avulla. Idea hankkeeseen saatiin Evijärvi-sovelluksen lehtikirjoituksesta. Toholampi Application -hankkeessa hyödynnetään Evijärvi-sovelluksen perusrakenteita, mutta muuten sovellus rakennetaan omien käyttötarpeiden mukaiseksi. Hankkeessa luodaan Toholammille toimiva, helppokäyttöinen ja nykytekniikkaa tehokkaasti hyödyntävä mobiilisovellus tukemaan paikallisten yrittäjien, kuntalaisten, matkailijoiden, mökkiläisten ja yhdistysten välistä viestintää, tiedottamista, tiedonhankintaa ja aktivointia. Toimivammaksi ratkaisuksi on suunniteltu rakentaa AppStoresta ja Google Play -kaupasta ilmaiseksi ladattava mobiilisovellus, jonka avulla olisi mahdollista koota, rakentaa ja linkittää olennaiset Toholampi-tiedot ja -sivustot valtavasta ja sekavasta tietomassasta yhden nappulan alle. Hankkeen kohderyhmänä ovat kuntalaiset, matkailijat ja naapurikuntien asukkaat. Hanke mahdollistaa yhden viestintäkanavan kunnan alueella toimijoille. Hankkeen tiedottaminen on aloitettu yrittäjien ja kunnan yhteisissä aamukahvitilaisuuksissa sekä suusanallisesti keskusteluissa. Hankkeesta viestitään entisille, muualla asuville toholampilaisille ja poismuuttaneille sekä runsaalle joukkoa ohikulkevalle liikenteelle.
 
3. Lions Club Toholampi ry
Hongiston erämaareitti
Budjetti:  21 119,80 €
Tuki:  60 %
Tiivistelmä: Hankkeessa rakennetaan pitkospuut Hongiston järventakaiselta rakennettavalta paikoitusalueelta Toholammin kunnan omistamalle erämaakämpälle. Hanke sisältää pitkospuiden rakentamisen reitin suoalueelle. Talvikäytön lisäksi pitkospuut tuovat mahdollisuuden reitin kesäkäytölle. Reitti lähtee urheiluhallin luota ja sen kokonais pituus on yhteensä 14 km, josta pitkoksia noin 1 km.
 
4. Perhon Kiri ry
Mennään metsään
Budjetti:  9 227,06 €
Tuki:  60 %
Tiivistelmä: Hankkeen tavoitteena on viedä suunnistusharrastus kylille ja liikuttaa ihmisiä ikään katsomatta tuoden samalla lähimetsät tutuiksi. Hankkeen avulla luodaan uusia suunnistuspaikkoja (karttoja) sekä tarkennetaan jo olemassa olevia nykyaikaisia paikannusmenetelmiä käyttäen. Lisäksi hankittavien laitteiden avulla järjestetään suunnistustapahtumia.
 
5. Kälviän 4H-Yhdistys ry
Lähellä
Budjetti:  49 915,00 €
Tuki:  80 %
Tiivistelmä: Hankkeen tavoitteena on lasten ja nuorten luontosuhteen vahvistaminen, lähiympäristön ymmärtäminen ja arvostus sekä lähiruokaan tutustuttaminen. Hankkeen toiminta-alueena on Kälviä ja Ullava, kohderyhmänä erityisesti 10-16-vuotiaat nuoret ja heidän perheensä sekä välillisesti kaikki kyläläiset. Hankkeessa toteutetaan lähialueen retkipaikkakartoitus ja tuodaan retkipaikat yleiseen tietoon, monipuolistetaan niiden käyttömahdollisuuksia yhdessä nuorten kanssa, hyödynnetään ikäihmisten ja luonnossa liikkujien luonto- ja paikallistuntemusta, luodaan ympäristöluotsiverkosto sekä toteutetaan erilaisia nuorten harrastusryhmiä aiheen ympärillä. Hankkeessa on tarkoitus myös vastuuttaa nuoria huolehtimaan omasta lähiympäristöstä. Kehitetään ja etsitään tapoja toteuttaa nuorten yrittäjyyttä ja toteutetaan nuorten kanssa lähiympäristössä kaikille avoimia tapahtumia, kuten pop up metsäkahvila, lasten tapahtuma luonnossa ja tonttupolku. Tavoitteena on löytää tapa toteuttaa luonto- ja lähiympäristöasioita kaikessa 4H-ryhmätoiminnassa. Hankkeessa opetellaan hyödyntämään luonnon raaka-aineita sekä viljelemään itse ja tutustutaan lähiruokaan sekä ruuan alkuperään muun muassa maatilavierailujen muodossa.