28
joulu

. Posted in Yleiset

Pirityiset ry:n vuonna 2015 tekemät hanketukipäätökset

 

1. Halsuan 4H
Frisbee golf – Halsua
Budjetti: 23 550,00 €
Tuki: 60 %
Tiivistelmä: Rakennetaan viralliset mitat täyttävä Frisbeegolf-kenttä. Kenttä tulee sijaitsemaan Halsuan liikuntapuistossa Käpylässä. Frisbeegolf-kenttä lisää alueen harrastusmahdollisuuksia, erityisesti nuorille. Laji liikuttaa kaikenikäisiä ja parantaa sosiaalisen kanssakäymisen mahdollisuuksia.
 
2. Alaviirteen Kyläyhdistys ry
Kesäteatteri Alaviirteelle
Budjetti: 39 650,00 €
Tuki: 60 %
Tiivistelmä: Hankkeella rakennetaan Alaviirteelle kesäteatteri ja ostetaan varastokontti, kunnostetaan kesäteatterin ympäristön olemassa olevia rakenteita ja hankintaan liikennemerkit.
 
3. Korven Vesa ry
Dokumenttielokuva Lähtijät
Budjetti: 37 250,00 €
Tuki: 80 %
Tiivistelmä: Tuotetaan ullavalaisista Amerikan siirtolaisista dokumenttielokuva. Hankkeeseen kuuluu kolmen henkilön matka Amerikkaan, Ohioon ja Michiganiin.
 
4. Virkkalan Perinneseura ry
Uusi Kraatari
Budjetti: 195 004,32 €
Tuki: 60 %
Tiivistelmä: Siirretään Ilmari Wirkkalan suojeltu kotitalo Pajalaan. Talosta tehdään eri yhdistysten kotiseututalo. Kunnostetaan talo Kraatarin museoksi ja perinnetaloksi. Rakennetaan välittömään läheisyyteen huoltotilat.

 

5. Kälviän Jokikylän Kyläyhdistys ry
Entraus
Budjetti: 32 383,00 €
Tuki: 60 %
Tiivistelmä: Kunnostetaan kyläyhdistyksen omistamaa taloa ja ulkorakennusta. Toimenpiteinä ovat muun muassa varaston ulkoseinien fiksaus, ikkunapokien kunnostaminen ja maalaus, ulkoseinien ja katon maalaus, kosteiden tilojen lattioiden uusinta, sähkön korjausta ja muutostöitä sekä vesi- ja viemärijohtojen uusintaa. 
 
6. Kansanmusiikki-instituutti ry
Kaustinverfest
Budjetti: 10 914,00 €
Tuki: 100 %
Tiivistelmä: Tavoitteena on luoda kansainvälinen lasten musiikkikasvatuksen kehittämishanke Kaustisen Näppäreiden, norjalaisen Hammerfest Kulturskolen ja skotlantilaisen Fèis Roisin kesken. Hankkeessa vieraillaan mahdollisimman pian partnerien luona tutustumassa niiden toimintaan.

 

7. Lestijärven kunta / Kaustisen seutukunta
Kaustisen seudun elinvoimaohjelma
Budjetti: 19 000,00 €
Tuki: 100 %
Tiivistelmä: Laaditaan Kaustisen seudun elinvoimaisohjelma, jossa määritetään yhteinen kehitysvisio sekä seudullisen kehittämisen painopisteet ja toimenpiteet. Ohjelma sisältää laajasti muun muassa alueen ja sen elinkeinojen kehittämiseen ja asumiseen, hyvinvointiin ja saavutettavuuteen liittyviä näkökulmia. Konkreettisia toimenpiteitä ovat taustaselvitykset ja tilasto-analyysit, sähköiset kyselyt, kuntakohtaiset ryhmähaastattelut, seudullisen työpajan järjestäminen, ohjelma-asiakirjan kokoaminen ja julkaiseminen, tiedottaminen sekä hankehallinto.  
 
8. Köyhäjoen Kyläyhdistys ry
Mäntymajan kunnostus 2015–2016
Budjetti: 17 550,00 €
Tuki: 60 %
Tiivistelmä: Hankkeessa uusitaan kylätalon salin ikkunat sekä patteriverkosto ja lämpöputket. Lisäksi puretaan vanhat öljysäiliöt ja kunnostetaan em. pinnat. Remontti parantaa Mäntymajan energiatehokkuutta ja käyttömukavuutta sekä mahdollistaa paremmin talon talviaikaista käyttöä erilaisiin tapahtumiin.
 
9. Salamajärven Kalastuskunta
TervaN015
Budjetti: 27 800,00 €
Tuki: 60 %
Tiivistelmä: Rakennetaan Tervaniemen nuotiopaikka: hirsirakenteinen kota, keittopaikka/grilli, kalankäsittelypöytä, pihagrilli, johon sijoitetaan savustusuuni, veneenlaskupaikka, puucee ja hankitaan vene. 

 

10. Vetelin-Halsuan helluntaiseurakunta ry
Ilmalämpöpumput
Budjetti: 11 200,00 €
Tuki: 60 %
Tiivistelmä: Hankitaan Halsualle Leirikeskus Majakkaan ja Veteliin rukoushuoneelle neljä kappaletta ilmalämpöpumppuja.

 

11. Toholammin Hyvinvointikeskus Maunu ry
Plakkari
Budjetti: 161 059,00 €
Tuki: 80 %
Tiivistelmä: Luodaan kulttuuritoiminnallinen kokonaisuus, jolla edistetään voimavaraväestön tietojen ja taitojen käyttöä. Nukketeatteri- ja teatteritoiminta sekä YouTube-kanava muodostavat tavoitteena olevan keskeisimmän kokonaisuuden. Näiden osa-alueina tarjotaan voimavaraväestölle heidän tietojaan ja taitojaan täydentäviä kursseja, jotka tukevat sekä sisältöjen tuottamista että teknistä osaamista.
 
12. Lohtajan Yhteisalueet
Lintutorni, laavu ja laituri
Budjetti: 46 200,00 €
Tuki: 60 %
Tiivistelmä: Hankkeen tavoitteena on saada Lohtajan jokisuu yleiseen käyttöön rakentamalla lintutorni, laavu ja laituri. 
 
13. Puuharemmi ry
Kaukalo kuntoon – Puumalan talviareena
Budjetti: 17 415,00 €
Tuki: 60 %
Tiivistelmä: Rakennetaan jääkiekkokaukalo Puumalan kylälle. Kaukalo on kyläläisten ja lähellä sijaitsevien naapurikylien, Nikulan ja Viiperin, lasten, nuorten ja aikuisten käytössä.