09
marras

Strategialuonnos 2014-2020

Paikallisen maaseudun kehittämisstrategian luonnos 2014-2020

Ensimmäinen luonnos tulevan ohjelmakauden kehittämisstrategiaksi on valmistunut. Työ jatkuu. Voit tutustua strategialuonnokseen linkistä.

22
touko

Toimintakertomus 2011

Toimintakertomus 2011 ladattavissa ja luettavissa.

12
huhti

Vuosiraportti 2011

Löydät Pirityiset ry:n selailtavan vuosiraportin vuodelta 2011 tästä linkistä pdf-versiona.

19
touko

Jäsentiedote 1/2011

PIRITYISET RY:N JÄSENTIEDOTE 1/2011

19.4.2011

Rahaa maaseudun kehittämiseen jaossa!

Pirityiset ry on käynnistämässä uusia, yhdistyksille suunnattuja pienimuotoisia hankkeita. Tarkoitus on rahoittaa mm. kansainvälisiä hankkeita ja selvityksiä (EesTaas -hanke), yhdistysten kiinteistöjen pienimuotoisia kone- ja laitehankintoja (Piironki II -hanke) sekä mahdollistaa uudenlaista toimintaa ja sisältöjä kylille (Loorasta-hanke). Seuraa ilmoittelua näistä hankkeista kotisivuillamme (www.pirityiset.fi) sekä paikallislehdissä.

Hauskat hankeiltamat

Pirityiset ry ja HYMY-hanke jalkautuu seutukunnan kuntiin hauskojen hankeiltamien merkeissä huhti-toukokuussa. Kerromme Leader-rahoituksesta, kylille suunnatuista tapahtumista sekä uusista hankkeistamme. Lisäksi palkitsemme joka kunnasta hyvän hankkeen. HYMY-hankkeen hankesihteeri Kai-Eerik Känsälä pakinoi vanhanpojan päiväkirjan tunnelmissa, ja luvassa on myös muuta taatusti hauskaa ohjelmaa, yhteislaulua, hyvät kaffit ja arvontaa. Tervetuloa!

Hankeiltamat seutukunnassa:

pe 29.4.2011 klo 19 Ullava, Rahkonen, Ylikylän NS

ma 2.5.2011 klo 19 Veteli, valtuustosali

pe 6.5.2011 klo 19 Toholampi, kulttuurisali

ma 9.5.2011 klo 19 Kaustinen, valtuustosali

ti 10.5.2011 klo 19 Lestijärvi, Yli-Lestin työväentalo

ti 31.5.2011 klo 19 Halsua, valtuustosali

- Perhossa syksyllä 2011

Landepaku Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla 14.-17.7.2011

Landepaku seikkailee touko-elokuussa ympäri kesä-Suomen ja tuo taajamiinkin terveiset nykyajan maaseudulta. Pakun konttiin mahtuu monenlaista tarinaa elämästä maalla. Bongaa paku festareilta ja tule tutustumaan rentoon menoon maalla – Kaustisen seutukunnassa!

Elämä on elämistä varten! Maalaislääkäri Tapani Kiminkinen 24.8.2011 klo 19.

Suoraa puhetta ihmisten kielellä maalaislääkäri Tapani Kiminkiseltä: huumorilla kohti tervettä ja hauskaa elämää. Kaustinen-sali, Kansantaiteenkeskus. Liput ja tapahtuman tarkemmat tiedot Pohjanmaan Lipputoimistosta (puh 06 822 9800 , sposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.) ja internetistä http://www.lipputoimisto.fi/TilaisuusPublic.aspx?id=7041 . Tervetuloa!

Kylien kehittäminen

Kaikissa kylien ja kyläyhteisöjen kehittämiseen liittyvissä asioissa palveluksessanne on HYMY-hankkeen hankesihteeri Kai-Eerik Känsälä. Ota yhteyttä: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 0400 340 721) tai tule käymään toimistolla (Kansantaiteenkeskus, Jyväskyläntie 3, 69600 Kaustinen).

Ovatko yhdistysten yhteystiedot tai yhteyshenkilöt muuttuneet ?

Kylillä toimivissa yhdistyksissä väki vaihtuu. Ilmoitathan muuttuneet yhteystiedot ja -henkilöt Pirityiset ry:n toimistolle, esimerkiksi HYMY-hankkeen Kai-Eerik Känsälälle. Meiltä kysytään usein yhdistysten yhteystietoja, ja törmäämme usein vanhentuneisiin tietoihin. Kiitos kun ilmoitat muuttuneet yhteystiedot myös meille sekä omille nettisivuillesi ja muihin tarvittaviin paikkoihin!

 

Vielä ehtii! Ympäristötuet yhdistyksille – hakuaika päättyy 29.4.2011!

Rekisteröidyt yhdistykset voivat hakea perinnebiotooppien hoitoa, monivaikutteisen kosteikon hoitoa ja luonnon monimuotoisuuden edistämistä koskevia ympäristötuen erityistukisopimuksia.

Lisätietoa aiheesta löydät osoitteista:

http://www.maaseutu.fi/fi/index/ymparisto/tukien_hakeminen.html

http://www.mavi.fi/fi/index/maaseudunrahoitus/ymparistotuetyhdistyksille.html

www.kotiniitty.net

Hakulomake:

http://lomake.mmm.fi/ShowFile?ID=32712&LANGUAGE=FI

 

Osoitetiedot & jäsenmaksu 2011

Ilmoitathan muuttuneet osoitetietosi - myös sähköpostiosoitteen - sihteerille, jotta jäsentiedotteet ja kokouskutsut voidaan toimittaa sujuvasti perille (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 040 4858 720).

Maksathan jäsenmaksusi ajoissa. Jäsenmaksujen toistuva karhuaminen aiheuttaa turhia kustannuksia ja työtä - tämä kaikki on pois varsinaisesta toiminnasta eli maaseudun kehittämisestä ja hankerahoituksen kohdentamisesta alueellemme. Pirityiset ry kiittää kaikkia jäseniään tukemisesta!