25
kesä

Ideoidaan yhdessä!

Kaustisen seutukunta ja Leader Pirityiset ry kutsuvat alueen toimijoita ideoimaan yhteiselle aluekehittämisen innovointialustalle. Ideariihi polkaistaan käyntiin keskittymällä aluksi alueen liikennepalveluihin. 

- Liikkumisen palvelut liittyvät erittäin olennaisesti maaseudun elinvoimaan ja palveluiden saavutettavuuteen. Kaupassa käyntiin liittyy kuljetus. Harrastukseen menoon liittyy kuljetus. Urheilu- ja kulttuuritapahtumiin liittyy kuljetus. Töihin ja kouluun liittyy kuljetus. Verkkokauppaostoksen kotiin saantiin liittyy kuljetus. Näin ollen Ideariihi sopii enemmän kuin hyvin Kyytiin2 -hankkeen teemaan, kertoo projektipäällikkö Tomas Luoma. 

Ideariihi-Innovointialusta on nyt auki ja alueen asukkaat voivat käydä siellä kommentoimassa, ideoimassa ja tykkäämässä toisten ideoista. Luoma toivoo, että kynnys omien ideoiden kertomiselle olisi matalalla. 

- Jokainen idea ja kommentti on tervetullut. Niistä on valtava apu liikennepalveluiden kehityksen eteenpäin viemiselle ja voimme tällä tavalla yhdessä parantaa alueen elinvoimaa sekä yritys- ja harrastustoiminnan saavutettavuutta. Mitä helpommin erilaiset palvelut ovat tavoitettavissa sitä houkuttelevammalta alueemme näyttää myös turistien ja potentiaalisten alueelle muuttajien näkökulmasta. 

Ideariiheen pääsee tästä linkistä: https://app.viima.com/pirityiset/idea-riihi/?categories=54212