20
maalis

Yhdessä etänä - vinkkejä etäyhteyksiin

 

Maaseudun kehittäminen ja yhdistystoiminta perustuu yhdessä oloon ja yhdessä tekemiseen. Tämänhetkisen koronavirusepidemian aikana yhdessäoloa ja sen muotoja joudutaan kuitenkin harkitsemaan tarkkaan. Pirityisten toimisto on suljettu ainakin 13.4.2020 saakka, ja työntekijämme ovat siirtyneet etätöihin. Meihin voit aina ottaa yhteyttä puhelimitse ja sähköpostilla! 

Koronaepidemian leviäminen vaikuttaa monin tavoin myös yhdistysten toimintaan. Neuvonta, tapaamiset, neuvottelut ja muut yhteydenpitoa vaativat tilanteet joudutaan järjestämään etäyhteyksien avulla. Poikkeustilanteen jatkuessa pidemmälle kevääseen myös yhdistysten kokoukset ja vuosikokoukset on järjestettävä muulla tavoin kuin perinteisten kokousten  muodossa. Onneksi on olemassa monia sähköisiä työkaluja, joiden avulla neuvonta, neuvottelut, tapaamiset ja myös kokousten järjestäminen onnistuu. Esimerkkinä tässä Teams, josta on saatavilla myös täysin ilmainen viestintäsovellus.  

Microsoft Teams
Teams on organisaatioille tarkoitettu viestintäsovellus. Sitä voi käyttää viestintään, ryhmäpuheluihin, etäkokouksiin ja tiedostojen sekä sovellusten jakamiseen. Teams on erittäin helppokäyttöinen. Se toimii sekä selaimessa että erillisenä ohjelmana useilla eri laitteilla. Alla linkit, joista löydät ohjeet Teams -käyttäjäksi rekisteröitymiseen ja Teamsin käytön aloittamiseen. 


Täällä voit tutustua Teamsin maksuttomaan versioon ja rekisteröityä käyttäjäksi. Sen jälkeen voit ladata Teamsin joko pöytäkoneellesi tai hankkia Teamsin mobiilisovelluksen puhelimeesi, ja aloittaa Teamsin maksuttoman käytön. 

Täältä saat ohjeet Teamsiin kirjautumiseen ja Teamsin käytön aloittamiseen. Kun olet rekisteröitynyt Teamsin käyttäjäksi, muut voivat kutsua sinut sähköpostilla esimerkiksi etäkokoukseen.

Haluatko osallistua Teams-kokoukseen, mutta Teams -sovellusta ei ole asennettu tietokoneellesi?  Tässä selkeä, suomenkielinen ohjevideo miten liitytään Teams -kokoukseen ilman Teams-sovellusta, tai Chrome- tai Edge -selainta. Ohjevideo on katsottavissa milloin vain YouTuben kautta! 


WhatsApp
WhatsAppilla voit lähettää viestejä ja puhua puheluita helposti, nopeasti ja turvallisesti. WhatsAppin käyttö on ilmaista, ja se toimii kaikilla yleisimmillä älypuhelimien käyttöjärjestelmillä. WhatsAppilla voit lähettää viestejä, kuvia, ääniviestejä ja videoita. WhatsApp soveltuu myös muutaman henkilön ryhmäpuheluihin. WhatsAppin verkko- ja työpöytäsovelluksen avulla voit käyttää WhatsAppia puhelimen lisäksi myös tietokoneellasi.  

Lataa WhatsApp ja tutustu sen käyttöön ja ominaisuuksiin täällä.


Teamsiin, WhatsAppiin ja muihin etäyhteysvälineisiin tutustuminen kannattaa aloittaa jo nyt. Taidoista ja välineistä on paljon hyötyä  myös koronavirusepidemian jälkeen. Lisäämme sivuillemme jatkossa tietoa myös muista hyväksi havaituista yhteydenpidon välineistä. Ollaan yhteydessä ja pidetään huolta toisistamme!