21
helmi

Sadan risuluudan teos Kaustiselle

Kaustiselle Kansantaiteenkeskuksen pihapiiriin rakennetaan kesällä 2017 sadasta risuluudasta koostuva Taivaanlaasijat-teos. Teoksen on suunnitellut hailuotolainen ympäristötaiteilija Anni Rapinoja (s. 1950), joka hyödyntää taiteessaan luonnonmateriaaleja.

Taivaanlaasijat on yhteisöllinen ympäristötaideteos, jonka toteutuksessa ovat olleet mukana paikalliset yhdistykset. Teos kuuluu viralliseen Suomi 100 -ohjelmaan, ja se on tehty juhlavuoden teeman mukaisesti yhdessä.

- Risuluutien valmistukseen ja teoksen pystytykseen saavat osallistua kaikki halukkaat, kertoo Krista Järvelä Leader-ryhmä Pirityisistä.

Taivaanlaasijat on osa Pirityisten ISSE-hanketta, joka innostaa maaseudun asukkaita kaunistamaan yhdessä omaa asuin- ja elinympäristöään. Hanke on järjestänyt erilaisia työpajoja sekä rakentanut Kansantaiteenkeskuksen pihapiiriin ITE-taiteen puutarhaa, kaustislaisittain ISSE-puistoa. Kolmivuotinen hanke kestää ensi vuoden syksyyn asti.

 

Lisätiedot: Pirityisten hankekoordinaattori Krista Järvelä, puh. 044 235 9838, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.