21
helmi

Kuvia kyliltä -valokuvaprojekti jatkuu

netti iiris ala korpi

Kuva: Iiris Ala-Korpi

 

Miltä keskipohjalaiset kylät näyttävät vuonna 2017?

Leader-ryhmä Pirityisten Kuvia kyliltä -valokuvaprojekti etsii kuvaamisesta kiinnostuneita tallentamaan omia kotikontujaan omaksi ja muiden iloksi.

Kuvausaikaa on elokuun puoliväliin asti, jonka jälkeen kuvista kootaan internetiin yhteinen sähköinen arkisto.

Kuvia kerätään Pirityisten toimialueelta, johon kuuluvat Halsua, Kaustinen, Lestijärvi, Perho, Toholampi ja Veteli sekä Kokkolan Kälviä, Lohtaja ja Ullava. Tarkoituksena on kuvata kylänäkymiä: ihmisiä, tapahtumia, taloja, kylänraittia ja maisemia.

- Kylien kuvaaminen on kulttuurihistoriallinen teko. Kuvilla kylä jää historiaan juuri sellaisena kuin se on kuvaushetkellä, projektia vetävä kuvataiteilija Tiina Palola sanoo.

- Kuviin tallentuu kylässä tapahtuva muutos: uusia taloja rakennetaan, vanhoja puretaan, asukkaat vaihtuvat ja maisema muuttuu. Valokuvissa näkyy aika, joka hetken päästä onkin jo historiaa.

Kuvia kyliltä starttasi viime syksynä nuorten projektina, joka haastoi yläkoulu- ja lukioikäisiä nuoria pohtimaan omaa asuinympäristöään. Nuoret saivat ohjausta valokuvaukseen ja kuvankäsittelyyn. Nuorten kuvasarjoista toteutettiin yhteinen Kuvia kyliltä -nettisivusto syksyllä 2016, joka löytyy täältä: http://tipalola.wixsite.com/kuviakylilta

Tänä vuonna kylien kuvaaminen laajennettiin kaikenikäisten yhteiseksi projektiksi. Tule mukaan!

 

Kuvausohjeita lyhyesti:

  • Kuvaa kylänäkymiä - ihmisiä, tapahtumia, taloja, kylänraittia, maisemia
  • Lähesty kohteita rohkeasti ja kuvaa paljon.
  • Halutessaan voi kuvata myös kännykällä.
  • Valmiit kuvat toimitetaan mahdollisimman suurikokoisina jpg-tiedostoina 15.8.2017 mennessä tiina.palola(at)pirityiset.fi.

 

Lisätiedot ja -ohjeet

Hanketyöntekijänä Tiina Palola, puh. 040 865 1454, tiina.palola(at)pirityiset.fi.