13
touko

Ohjeita hakijoille

Uuden ohjelmakauden 2014–2020 hanke- ja yritystukien haku on alkanut 11.5.2015. Ensimmäisenä haettavaksi tulevat maaseudun yritystuet, osa yleishyödyllisistä investointi- ja kehittämishankkeista sekä tiedonvälityshankkeet.

Hakemuksen voi tehdä sähköisesti Hyrrä-palvelussa (www.mavi.fi/hyrra). Sähköiseen asiointiin tunnistaudutaan pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla. Lisäksi hakijan tulee huolehtia ennen hakemuksen tekemistä, että hänellä on kirjautumiseen tarvittava Katso-tunniste ja valtuutukset tehtynä osoitteessa yritys.tunnistus.fi. Aloittava yrittäjä voi hakea tukea myös ilman Katso-tunnistetta. Hyrrän ohjevideon löydät klikkaamalla tästä.

Hakemuksen voi tehdä myös paperilomakkeella, jotka löydät www.suomi.fi sivuilta: kehittämis- ja investointihankkeet ja yritystuet.

Pirityiset ry neuvoo hakijoita hakemusten valmistelussa. Yhdistyksen toimistolla on asiakkaiden käytössä asiakaspääte. Mikäli haluaa Hyrrän käyttöön ja hakemuksen täyttämiseen opastusta, kannattaa varata aika etukäteen.

Pirityiset ry:n hallitus päättää hankkeiden tukemisesta. Hallitus noudattaa päätöksissään valintakriteereitä, jotka pohjautuvat Pirityiset strategiaan Juurevat kylät 2014–2020.

Hankkeiden tukiprosentit 2014-2020:

yleishyödylliset investointihankkeet 60 %

koulutus- ja tiedonvälityshankkeet 70 %

yleishyödylliset kehittämishankkeet 80 %

elinkeinojen kehittämishankkeet 80 %

yrityshankkeet 35 %

rahahana