12
huhti

Kuukauden hanke 4/2013

Lestijärven luontokoulu -esiselvityshanke

Lestijärven luontokoulu

Lestijärvi sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Suomenselän harjalla Keski-Pohjanmaan maakuntajärven tuntumassa. Luonto ja ympäristö antavat loistavat puitteet luonto- tai ympäristökoulutoiminnalle.

Lestijärven luontokoulu -esiselvityshankkeessa selvitetään luonto- ja ympäristökoulun toimintaedellytykset ja suunnitellaan toimintamalli Lestijärvelle perustettavalle luonto- ja ympäristökoululle. Tavoitteena on, että hankkeen päätyttyä Lestijärvelle perustetaan luontokoulu, joka palvelee lähialueen kuntien asukkaita ja matkailijoita.

Hakija: Lestijärven kunta

Budjetti: 15 300 euroa, josta Pirityiset ry:n leader-tuki 90%

Kesto: 1.1.2013 - 30.6.2013

22
maalis

Kuukauden hanke 3/2013

Järvelän koulupiirin kyläyhdistys ry: Kaukalolla tavataan!

Jrveln kaukalo

Järvelän koulupiirin alue koostuu Kaustisella sijaitsevista Järvelän, Virkkalan ja Varilan kylistä. Alueella on vireä kyläkoulu, ja kylälle on muuttanut viime vuosina paljon lapsiperheitä. Kyläkoulu toimii yhteisön kokoontumispaikkana.

Kyläyhdistys halusi lisätä asukkaiden ulkoilumahdollisuuksia ja alueen viihtyisyyttä sekä edistää asukkaiden kanssakäymistä. Uusi ulkoliikuntapaikka on erinomainen paikka kylien asukkaille tutustua toisiinsa ja viettää aikaa yhdessä liikunnan parissa.

Kaukalolla tavataan! -hanke lisää alueensa asukkaiden talviharrastusmahdollisuuksia, sosiaalista kanssakäymistä ja yhteisöllisyyttä. Hankkeessa kunnostettiin jääkiekkokaukalon pohja-alue ja sen lähiympäristö. Hankkeen taustalla oli myös huoli lasten ja nuorten vähäisestä liikunnasta talviaikaan.

Pirityiset ry:n leader-investointituki 60%, kustannusarvio 19 000 euroa, josta talkootyön arvo 4000 euroa.

18
helmi

Kuukauden hanke 2/2013

Personal Trainer A. Lepistö: Aki012

aki lepisto

Halsualla toimiva Personal Trainer Aki Lepistö ohjaa ja tuottaa personal trainer -palveluja Perhonjokilaakson alueella. Yritys on toiminut vuodesta 2011, ja se tarjoaa mm. yrityksille, yksityisille henkilöille ja ryhmille kuntovalmennuspalveluita, harjoitusapua, ravitsemusneuvontaa, kuntotestejä ja harjoittelusuunnitelmien laatimista. 

Pirityiset ry on myöntänyt Aki Lepistölle investointituen laitteiden hankintaan. Tuettavalla investoinnilla kehitetään yrityksen palveluja niin, että asiakkaille pystytään tarjoamaan nykyistä monipuolisempia henkilökohtaisen kunnon ja työkykyä ylläpitävän harjoittamisen analyysi- ja seurantamenetelmiä. Toiminnan tavoitteena on tukea asiakkaiden työkyvyn säilyttämistä ja ylläpitämistä sekä kokonaisvaltaista hyvinvoinnin edistämistä.

Tuettavalla toimenpiteellä saadaan seutukunnan kuntien alueelle ja erityisesti Halsualle uutta, nykyaikaista palvelutoimintaa. Toimenpiteessä hankitaan tietokone ja kehonkoostumuksen mittauslaite, jolla voidaan mitata mm. kehon ravitsemustilaa ja koostumusta. Tulosten avulla voidaan seurata asiakkaan kunnon kehittymistä luotettavasti valmennusohjelman edetessä.

Pirityiset ry:n leader-investointituki 35%, kustannusarvio 6504 euroa.

Lisätietoja yrityksestä:

Aki Lepistö on voittanut vuoden 2012 Keplin urheilugaalassa kuntien valitseman Vuoden Liikuttaja- palkinnon.

18
tammi

Kuukauden hanke 1/2013

Live Light: Kirkkaasti parempi

Live Light on parin vuoden ikäinen, kaustislainen valaistus- ja äänentoistopalveluita tarjoava yritys. Yrityksen keskeisin osaaminen on tähän saakka ollut valaistuspalveluissa, joita yritys tarjoaa artisteille, erilaisille tapahtumillle ja ohjelmistotoimistoille erityisesti Etelä-Suomessa mutta myös muualla Suomessa.

Pirityiset ry on myöntänyt Live Lightille investointituen palvelutarjonnan laajentamiseksi. Tuen tavoitteena on, että Live Light voi toimia täyden palvelun esitystekniikkafirmana ja tarjota palveluitaan sekä äänentoiston että valaistuksen parissa.

Pirityiset ry:n leader-investointituki 35%, kustannusarvio 19803 euroa. Tuen myöntämisen perusteena on nuoren, maaseudulla toimivan kulttuurialalla toimivan yrittäjän toiminnan kehittäminen.

Lisätietoja yrityksestä:

http://www.livelight.fi

 

 

 

 

 

Kokonaiskustannusarvio: 3809,00 euroa, josta Pirityiset ry:n leader-tuki 35%