03
maalis

ISSE-hankkeen avaus- ja ideointiseminaari 11.3.

Leader-ryhmä Pirityiset on käynnistämässä kolmivuotisen ISSE-hankkeen, jossa innostetaan maaseudun asukkaita kaunistamaan yhdessä omaa asuin- ja elinympäristöään. Hankkeessa kunnostetaan etenkin sellaisia kohteita, jotka sijaitsevat keskeisillä paikoilla, mutta ovat jääneet syystä tai toisesta huonolle hoidolle.

- Ideana on yhdessä tekeminen, Pirityisten toiminnanjohtaja Pirjo Palosaari-Penttilä sanoo.

Pirityiset toimii Halsualla, Kaustisella, Lestijärvellä, Perhossa, Toholammilla ja Vetelissä sekä Kokkolan kaupungin Kälviällä, Lohtajalla ja Ullavassa. ISSE-hanke levittäytyy työpajoina ja kursseina eri puolille Keski-Pohjanmaata.

- Ajatuksena on, että kaikkea opittua voi hyödyntää halutessaan myös omilla pihoilla.

Tänä vuonna järjestetään esimerkiksi perheille suunnattuja linnunpönttötyöpajoja, joissa rakennetaan linnuille taidekoteja. Hankkeessa hyödynnetään ITE-taidetta ja ympäristötaidetta. Lisää hankkeesta voit lukea täältä.

ISSE-hankkeen avaus- ja ideointiseminaari järjestetään Kaustisen Kansantaiteenkeskuksessa pe 11.3.2016 klo 12. Aihetta alustavat muun muassa hankkeen taiteellinen johtaja, ympäristötaiteilija Anni Rapinoja, ITE-taiteen asiantuntija Liisa Heikkilä-Palo sekä maisema-arkkitehdit Outi Palosaari ja Tommi Heinonen VSU:sta. Lisäksi tapahtumassa kerrotaan, millaisia tapahtumia ja työpajoja on tulossa. Tervetuloa kuuntelemaan ja ideoimaan! Kahvit tarjolla klo 11.30 alkaen.

isse